Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Vårdanalys har inte miljoner från regeringen

Vårdanalys vill dementera den felaktiga uppgiften att vi skulle ha fått 24 miljoner från regeringen för att informera om den nya lagen.

Publicerad: 27 juni 2014, 08:20

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

SpecialistvårdSpecialistvårdSpecialistvård

REPLIK. Anders Lönnberg och Inger Ros lyfter i debattartikeln ”Låt oss leda vägen för den nya patientlagen” fram några av de utmaningar de ser med implementeringen av den nya patientlagen.

Myndigheten för vårdanalys delar förhoppningen att den nya lagen verkligen ska kunna bidra till att stärka patientens ställning i vården och delar bilden att implementeringen av den nya lagen är en nyckelfråga.

I artikeln har en felaktig uppgift kommit in om att Vårdanalys fått 24 miljoner kronor för att informera om den nya lagen. Det stämmer inte – Vårdanalys har inte fått 24 miljoner kronor och inte heller ett sådant uppdrag.

Vårdanalys har däremot fått regeringens uppdrag att följa upp implementeringen av lagen och effekter ur ett patientperspektiv.  Det är ett viktigt uppdrag som förhoppningsvis kan bidra till att hålla frågorna i fokus.

Vi hoppas kunna lämna ett viktigt bidrag genom att årligen presentera riktigt bra uppföljningar av hur det går med implementeringen av Patientlagen.

Fredrik Lennartsson, myndighetschef, Myndigheten för vårdanalys

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev