söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

”Väljarna kommer inte förlåta C och L”

Centerpartiet och Liberalerna går nu raskt emot att likt Vänsterpartiet bli stödpartier till regeringen. Det är en utveckling som skadar både Alliansen och Sverige. Väljarna kommer inte vara förlåtande mot de partier som inte driver sin egen politik.

Publicerad: 19 januari 2017, 15:46

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

En röst på Alliansen ska inte vara en röst på regeringen, skriver MUF som välkomnar Anna Kinberg Batras förslag. Foto: Janerik Henriksson, TT


Ämnen i artikeln:

Ny politisk karta?AlliansenModeraternaRiksdagsval

Äntligen ger vårt arbete resultat. Moderaterna går på Moderata ungdomsförbundets linje. Den rödgröna regeringen har med sin bakåtsträvande och socialistiska politik fört Sverige åt fel håll och det är inte en dag försent att vi nu arbetar för att sänka regeringen.

Regeringen är ytterst ansvarig för situationen i Sverige. I ett Sverige där skatterna blir högre, unga står utan bostad och poliskåren befinner sig i kris förväntar sig väljarna en opposition som ställer regeringen till svars. Därför är Moderaternas ställningstagande helt rätt i tiden.

För att möta de utmaningar som finns i Sverige krävs en moderatledd regering. Att låta den utveckling som nu sker fortsätta är inte ärligt mot våra egna förtroendevalda eller väljarna.

En röst på Alliansen ska inte vara en röst på regeringen. Politikerförakt och misstroende ökar då partier inte ens driver sina egna frågor. Att som politisk rörelse inte göra allt man kan för att få genomslag för sin politik ger ingen trovärdighet.

Den svenska polisen går på knäna och många anställda larmar om sina arbetsförhållanden. Regeringen står däremot still och de skarpa förslagen uteblir. Det måste finnas en gräns för hur dåligt det får gå för landet innan Sveriges största oppositionsparti agerar. Det glädjer oss i ungdomsförbundet att den gränsen nu är nådd.

Vågar man inte rösta på den egna politiken, som Centerpartiet och Liberalerna, så saknar man funktion som politisk rörelse. Viljan att driva egen politik tycks som utraderad sen Socialdemokraterna och Miljöpartiet fick makten. Centerpartiet och Liberalerna går nu raskt mot att likt Vänsterpartiet bli stödpartier till regeringen, en utveckling som skadar både Alliansen och Sverige.

Regeringen bär huvudansvaret för de kriser den inte hanterat under sin korta regeringstid. Att blunda för detta faktum är oansvarigt och oseriöst. Centerpartiet och Liberalerna bör ha bättre omdöme än att bli stödpartier åt regeringen, det kommer inom kommande veckor att märkas i det politiska debattklimatet. Väljarna kommer inte vara förlåtande mot de partier som inte driver sin egen politik.

Vi står bakom en fortsatt stark allians mellan de borgerliga partierna. Men samtidigt har de största förlorarna på Decemberöverenskommelsen i praktiken varit vi moderater.

Decemberöverenskommelsen var ett snedsteg, men äntligen kan politiken komma på rätt väg igen. Den besvikelse många väljare känner kan nu återgäldas och förtroendet för Alliansen kan återigen öka. Utan förtroende vinns inga val och utan väljarnas förtroende går våra idéer förlorade.

Dagens besked från Moderaterna glädjer oss. Att svika de nästan 2,5 miljoner väljarna som röstade för allianspolitik borde inte vara vägen framåt. Väljarna kan också se mandatfördelningen i riksdagen, och hur skadlig den rödgröna politiken är. Moderaterna har sagt sitt och vi kommer nu att göra allt vad vi kan för att sätta stopp för den företags-, bygg- och arbetsfientliga regering som vi har.

Upp till bevis Jan Björklund och Annie Lööf, klarar ni av att agera stödpartier åt regeringen?

Benjamin Dousa, förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev