Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Vaccinstorm kring blivande C-regionråd

Publicerad: 24 januari 2022, 13:57

Malin Bergman (C) föreslås bli ny regionstyrelseordförande i Region Jämtland Härjedalen.

Foto: Anneli Åsén

2016 skrev hon ”Nej tack till vaccin!!” på Facebook. När lokalmedier nu lyfter fram uppgiften om Malin Bergman (C ) som föreslås bli nytt regionråd i Jämtland Härjedalen får hon stöd av partiet som påpekar att hon låtit vaccinera sig mot covid-19.

Ämnen i artikeln:

Covid-19Vaccineringen mot covid-19Region Jämtland HärjedalenSociala medier

Måns Wikstrand

mwi@dagenssamhalle.se


Eva Hellstrand (C ) lämnar posten som regionråd i Jämtland Härjedalen den sista februari. Till kandidat att efterträda henne har Centerpartiets nomineringskommitté valt Malin Bergman, tidigare kommunstyrelseordförande i Krokom.

Nu framkommer uppgifter i Östersunds-Posten om att Malin Bergman haft kopplingar till en välbekant vaccinmotståndare i Jämtland. Det ska bland annat handla om att hon på dennes facebooksida lyfts fram som ”änglalärare” och regressionspedagog. 

ÖP visar också upp uppgifter om att Malin Bergman i ämnet mässling året 2016 på Facebook skrivit ”Nej tack till vaccin”. Med två utropstecken.

Centerpartiets distriktsordförande i Jämtlands län Mats Gärd säger till tidningen att Malin Bergman ”har det största förtroende” från hans och partiets sida. Han poängterar att det handlar om gamla uppgifter och att han är helt trygg kring att blivande regionrådet i dag har en vetenskapligt baserad hållning till vaccinering.

– Malin har ju redan i intervjun redovisat att hon vaccinerat sig mot covid och uppmanar alla att göra det. Hon står för det och det gör vi också, säger han till ÖP.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev