måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Utredning slår fast: Nakenbilder ruckade inga beslut

Publicerad: 18 maj 2022, 08:36

Ann Kajson Carlqvist valdes till Trelleborgs första kvinnliga kommunstyrelseordförande efter Mikael Rubins avgång. Foto: Niclas Ingvarsson

Trelleborgs kommunalråd Mikael Rubin avgick när en utpressningshärva avslöjades. En advokatbyrå har granskat turerna och dragit slutsatsen att kommunens arbete inte påverkades av händelsen.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttModeraternaBrottslighetFörtroendevalda

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Moderaten Mikael Rubin lämnade i februari sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, sedan det uppdagats att han utpressats på 213 000 kronor av en kvinna som han fått kontakt med på sociala medier. Några dagar senare lämnade även M-ordföranden i Trelleborg, Göran Gärtner, sitt uppdrag med anledning av affären.

MAQS Advokatbyrå har granskat händelsen och inte hittat något som talar för att utpressningssituationen påverkat beslutsarbetet i kommunen, uppger Trelleborgs kommun i ett pressmeddelande.

”Det är en gediget genomförd granskning av en oberoende part och det känns bra att veta att det som föranledde Mikael Rubins avgång inte har påverkat kommunens arbete”, säger kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M), som tidigare kallat Mikael Rubins agerande för ”oacceptabelt”.

Advokatbyrån har gjort omkring 70 intervjuer med politiker och tjänstemän samt gått igenom tre års protokoll från kommunstyrelsens möten samt ordförandebeslut. Ingen av de intervjuade kände till Mikael Rubins situation. 

LÄS MER:

Mutbrott, sexköp och nakenbilder – tio fall där kommuntoppar fått gå 

Granskning: Över 200 toppar lämnade i förtid – familjen och hälsan bakom var tredje avgång 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev