måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Tungt S-distrikt nominerar Andersson

Publicerad: 3 september 2021, 08:00

Andersson själv har inte sagt nej till att bli partiledare utan upprepat att det är upp till valberedningen inom partiet. Foto: Marko Säävälä/TT

Ytterligare ett S-partidistrikt ställer sig bakom finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare.

Ämnen i artikeln:

Stefan LöfvenMagdalena AnderssonSocialdemokraterna

Det är socialdemokraterna i Skåne som går ut med att de nominerar Andersson, skriver SVT Nyheter.

— Hon är en samlande kraft för partiet Socialdemokraterna och för landet, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne, till SVT.

Tidigare har även S-distriktet i Skaraborg och i Halland sagt att de nominerar Magdalena Andersson som efterträdare till Stefan Löfven.

Andersson själv har inte sagt nej till att bli partiledare utan upprepat att det är upp till valberedningen inom partiet.

— Nu är det upp till medlemmarna och valberedningen, sade Andersson till TT i förra veckan.

Med det tunga Skånedistriktet i ryggen är finansministern ett steg närmare statsministerposten.

Tidigare under fredagsmorgonen meddelade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi att han inte vill bli nästa person att leda Socialdemokraterna, eller partiets nya partisekreterare.

— Jag är väldigt nöjd och stolt över att ha det här uppdraget, jag ser inget roligare uppdrag än att slåss för högre pensioner och bättre sjukförsäkring, säger Shekarabi till SVT.

Stefan Löfven meddelade i sitt sommartal den 22 augusti att han lämnar posten som S-ledare vid partikongressen den 3–7 november. Direkt efter ber han också riksdagens talman om att få avgå som statsminister.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev