lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Trelleborg anmäls inför folkomröstning om infart

Publicerad: 9 september 2022, 09:01

Debatten om en ny östlig hamninfart i Trelleborg är infekterad – och på söndag folkomröstar kommuninvånarna om saken.

Foto: Johan Nilsson/TT

Ska infarten till hamnen gå väster- eller österifrån? Debatten om en ny östlig hamninfart i Trelleborg är infekterad – och på söndag folkomröstar kommuninvånarna om saken.
Men nu JO-anmäls Trelleborgs kommun för den informationsfilm som ska hjälpa väljarna.

Ämnen i artikeln:

Val 2022Folkomröstning

Orsaken är att den anses vara partisk och vinklad till östsidans fördel, rapporterar Trelleborgs Allehanda. Bakom anmälan ligger en privatperson som reagerat på att informationsfilmen på kommunens hemsida bara förmedlar fördelar när det handlar om den östliga infarten. ”Inget nämns om nackdelarna, ej heller om fördelar med en västlig infart”, skriver anmälaren enligt tidningen.

– Vi kan ju inte beskriva fördelar som inte finns, säger Charlotte Lindström, projektledare för Kuststad 2025 och den person som tidningen blir hänvisad till vid frågan om vem som är ansvarig för informationen på hemsidan.

Kommunen har velat flytta dagens hamninfart från väster för att frigöra ytan och få bort den tunga trafiken som man anser utgör en barriär mellan centrala Trelleborg och den nya havsnära stadsdel som planeras i området.

Kommunfullmäktige beslutade 2016 att bygga en östlig ringväg och en östlig hamninfart, och dess sträckningar klubbades ett år senare. Trelleborgs hamn är dock ett riksintresse, och Trafikverket anser att dagens infart från väster än så länge är fungerande.

/TT

LÄS MER: Kommunikatörer anklagas för valfusk – hotellbygge väcker starka känslor

LÄS MER: Folkomröstningar mot storbyggen på valdagen

LÄS MER: JO går inte vidare med anmälan om infekterat bussbråk

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev