måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Torbjörn Tegnhammar lämnar politiken

Publicerad: 23 augusti 2021, 07:36

Moderaterna i Malmö tar hjälp av konsulter för att göra en genomlysning av partiet efter oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammars avgång. Foto: Fotograf Drago Prvulovic

Torbjörn Tegnhammar, moderat oppositionsråd i Malmö, avgick på fredagskvällen med omedelbar verkan. ”Jag har betett mig opassande”, medger han.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaMalmö

JD


I förra veckan meddelade Moderaterna i Malmö att oppositionsrådet Torbjörn Tegnhammar tagit timeout från sina politiska uppdrag. Bakgrunden var att han polisanmälts för sexuellt ofredande. Partiet hade även gjort en intern utredning där man kom fram till att ”ord står mot ord”.

På torsdagen kom beskedet att polisens utredning lagts ned, med hänvisning till att brott inte kan styrkas.

Samma kväll kommenterade Torbjörn Tegnhammar på Facebook:

”Jag har inte begått något brott men betett mig på ett sätt som jag inser är opassande”, skrev han och meddelade samtidigt att han skulle fortsätta sin timeout så länge partiets interna provval om vem som ska leda dem i Malmö pågår.

Under torsdagen och fredagen framträdde flera kvinnor och berättade att de blivit utsatta för olämpligt beteende av Torbjörn Tegnhammar.

På fredagen kom så hans besked i ett nytt inlägg på Facebook:

”Jag har i kväll meddelat kommunfullmäktigegruppen i Malmö, samt Moderaternas partiledning, att jag med omtanke om min familj och partiet väljer att omedelbart avgå. Jag kommer i dagsläget inte att ge några ytterligare kommentarer. Jag återkommer så småningom med min berättelse.”

Moderaterna i Malmö tar nu hjälp av konsulter.

– Jag har tagit kontakt med Previa för att göra en genomlysning av hur det är i partiet, säger Peter Ollén, ordförande i Malmömoderaterna till Sydsvenskan.

Torbjörn Tegnhammar var förutom oppositionsråd i Malmö också ledamot av Moderaternas partistyrelse. Håkan Fäldt ersätter tills vidare Torbjörn Tegnhammar som Moderaternas oppositionsråd i Malmö.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev