lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Styret i Bräcke spricker – M kan inte samarbeta med V

Publicerad: 16 december 2021, 14:27

Johan Loock (M) meddelar att Moderaterna lämnar styret i Bräcke kommun. Jörgen Persson (S) säger att hans parti nu ska försöka få ihop en ny majoritet.

Foto: Bräcke kommun, Stina Hylen

Bräcke står utan politisk majoritet sedan M lämnat samarbetet med S och V. Moderaterna ger Vänsterpartiet skulden och menar att V motarbetat beslutet att lägga ner ett särskilt boende.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaSocialdemokraternaVänsterpartietPolitikÄldreboende

Samuel Åsgård

sa@dagenssamhalle.se


Det är P4 Jämtland som rapporterar att den politiska majoriteten i Bräcke spruckit. Moderaterna lämnar på grund av att de inte anser att samarbetet med Vänsterpartiet har fungerat. 

– Vi har helt olika syn på kommunens allvarliga ekonomiska läge och vi har helt olika syn på hur man samarbetar med varandra, säger Johan Loock (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen, till radiokanalen. 

Han anser att svårigheterna att komma överens om det särskilda boendet i Bräcke har varit den utlösande faktorn. Enligt Johan Loock har V motarbetat de andra partierna i majoriteten när dessa velat lägga ner boendet. 

LÄS MER: Här styr rikspolitikens fiender ihop – ”Vi är väldigt överens”.  

Kommunstyrelsens ordförande Jörgen Persson (S) säger till P4 Jämtland att han tycker att samarbetet har fungerat bra. Men han konstaterar att kommunen nu är ”tillbaka på ruta ett” och att S ska försöka hitta en ny majoritet som kan styra kommunen. 

Bräcke är en av sju kommuner i landet där M och V har ingått i styret tillsammans denna mandatperiod. Största oppositionspartiet är C, som också blev största parti i kommunvalet 2018. Mycket talar därför för att C behövs för att få ihop ett nytt styre i Bräcke. 

 

Mandatfördelningen i Bräcke efter valet 2018

Centerpartiet 12

Socialdemokraterna 11 

Moderaterna 3

Sverigedemokraterna 3

Vänsterpartiet 1 

Jämtlands väl Bräcke 1 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev