fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

”Staffanstorp har verkligen placerat sig på kartan 2019”

Publicerad: 29 december 2019, 12:25

Dagens Samhälles krönikör Nils Karlsson om sin mest lästa krönika 2019 och vad som väntar i debatten under 2020.


Nils Karlsson, din mest lästa DS-krönika under året var ”Staffanstorp är nog landets töntigaste kommun

– Varför tror du att det ämnet gav sånt gensvar?

Det har allt som präglat den offentliga diskussionen 2019 – terrorister! Meningslöst narcissistiskt poserande från kommuner som styrs av M och SD! Hårdare tag! Staffanstorp har verkligen lyckats med att placera sig på kartan 2019. Vilket nog är skönt för dem, eftersom det annars är stört omöjligt att hitta dit där de ligger i någonstans mitt i ett gudsförgätet rapsfält. Sen är frågan om vad som händer när politiker bestämmer att en kommuns myndigheter ska bryta mot lagen såklart intressant för Dagens Samhälles målgrupp. Det är trots allt den som i slutänden, om det nu mot all förmodan skulle dyka upp en före detta IS-medlem som också presenterar sig som en sådan och ansöker om till exempel sophämtning eller förskoleplats, måste bestämma sig för om de ska bryta mot lagen eller bryta mot kommunfullmäktiges beslut. En helt omöjlig sits som kan drabba fler och fler om andra kommuner beslutar sig för att härma Staffanstorps olagliga godhetsposerande.

– Vad debatterar vi mest 2020?

Förhoppningsvis något annat än terrorister, meningslöst narcissistiskt poserande från kommuner som styrs av M och SD och hårdare tag. Men antagligen kommer vi debattera terrorister, meningslöst narcissistiskt poserande från kommuner som styrs av M och SD och hårdare tag. Jag hoppas vi slipper debattera hur vi ska hantera ett EU utan Storbritannien men det ser just nu inte ut som att vi kommer slippa det. Klimatet kommer vi inte undan och så här års 2020 debatterar vi säkert inställda luciafiranden och påhittade inställda jular.

– Vilket nyårslöfte borde regeringen ge till kommuner eller regioner?

Mer generella statsbidrag utan moraliserande pekpinnar om hur dessa ska användas samt att staten ska sluta vältra över kostnader på kommunerna och regionerna utan att finansiera dessa fullt ut. Jag vet att det låter helt osannolikt men man måste få tillåta sig att drömma!

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev