Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Skatt på solkraft hetaste debatten hittills i år

Publicerad: 10 juli 2015, 06:51

Solenergi engagerar. Den artikel som flest läst hittills i år på DS sajt handlar om höjd skatt på energislaget.

Foto: Colourbox

Solkraft, glesbygd och islamofobi är ord som säger något om 2015. Dessa ämnen har varit hetast på Dagens Samhälles debattsajt hittills i år. Nu tar debattredaktionen sommarledigt och är tillbaka igen den 3 augusti. Men fortsätt skicka in artiklar!


Ett dråpslag mot miljön, skrev landstingsråden Paul Lindquist (M) och Gustav Hemming (C) i Stockholms läns landsting i april då regeringen gick ut med att den ville höja skatten på solcellsanläggningar. Tänk om, löd landstingrådens uppmaning till regeringen. Artikeln har delats över 7 000 gånger i sociala medier.

Plötsligt pratade alla om det delade landet, urbaniseringen och glesbygdens förfall. Men det går att få hela landet att leva, menar centerpartisten Håkan Larsson i Krokom som vill att vi ska rikta blickarna mot Norge. Norge visar hur hela Sverige kan leva är den näst mest lästa artikeln på debattsajten hittills i år.

Efter attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo i Paris i januari blossade en hätsk debatt upp om extremism, religion och utanförskap. Poeten och debattören Mohamed Omar kritiserade de krafter inom islam som försökte förklara attentatet genom att peka på islamofobi i samhället. Låt oss även prata om muslimernas islamofobi, kontrade han i artikeln som fick stor spridning.

Tiggeriet och EU-migranternas situation har också debatterats flitigt. Moderaten Sedat Dogru i Haninge tycker att det är dags att ta i med det tunga artilleriet och föreslår i en debattartikel att EU kastar ut Rumänien ur den fria rörligheten. 

Allt fler röster höjs nu mot radikaliseringen av förorten och förtrycket mot kvinnorna där. I debattartikeln Feminister - ta upp kampen mot radikaliseringen uppmanar Liberala kvinnors ordförande Gulan Avci övriga kvinnoförbund att ta ställning i frågan och komma ut ur skuggan.

Dessa fem artiklar har lästs av flest hittills i år. Se även tio i topp-listan här intill.

Här är mer information om hur du skickar in en debattartikel!

Karin Lundahl

Webbredaktör

klu@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev