tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

SD petar två toppnamn i Region Stockholm

Publicerad: 7 september 2022, 09:03

Bild 1/3  Göran Ek, tvåa på SD:s regionlista, petas av partiet. Foto: Håkan Flank

Göran Ek och Maria Malm, tvåa respektive trea på en av SD:s regionlistor i Stockholm, stryks av partiet. De utreds nu för uteslutning ur partiet.

Ämnen i artikeln:

Val 2022Senaste nyttRegion StockholmSDSverigedemokraterna

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Det var på tisdagen som Expressen rapporterade att Sverigedemokraterna centralt stängt av Göran Ek och Maria Malm och strukit dem från valsedeln för Stockholms stad i regionvalet i Stockholm där de stått som andra och tredje namn.

Maria Malm säger till Expressen att det i hennes fall bland annat handlar om att hon anklagas för att ha släppt in en obehörig på kansliet i Stockholm, stulit dokument och varit hotfull mot en tjänsteman. Anklagelser hon förnekar. 

– Jag köper inte att jag blir anklagad för saker som jag inte är skyldig till. Det är rent maktmissbruk, säger Maria Malm till Expressen. 

Martin Kinnunen, ledamot i partiets medlemsutskott, bekräftar för tidningen att medlemsärenden pågår mot de båda men anger inga orsaker. 

Det har varit turbulent inom Sverigedemokraterna i Stockholms stad under mandatperioden. Av de åtta SD-ledamöter som valdes in i kommunfullmäktige i valet 2018 återstår bara en. Fem har uteslutits ur partiet men suttit kvar som politiska vildar. Senast att bli utesluten var gruppledaren Peter Wallmark. 

LÄS MER: Han vill göra Stockholm till SD:s skyltfönster: ”M och KD har blivit vänsterliberaler”

LÄS MER: SD-topp i Stockholm utesluts

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev