Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

SD: Därför ska vi inte ge stöd till papperslösas barn

Att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms Stad anser att ett skuggsamhälle, där lagar bryts och förmåner delas ut till människor som inte har rätt att vistas i landet, är något vi inte bara ska tvingas acceptera utan också något som vi ska anpassa oss till, är minst sagt en uppseendeväckande hållning.

Publicerad: 2 november 2017, 15:48

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Debattören anser att det bästa är om föräldrarna tar sitt ansvar och åker hem så att deras barn får börja skolan och leka med andra barn i sitt hemland.


Ämnen i artikeln:

StockholmSverigedemokraterna

Replik. ”Socialtjänsten utgör det yttersta skyddsnätet i vårt välfärdssamhälle. Ett skyddsnät som vi ska vara stolta över och som är en av de allra vackraste delarna i det som utgör samhällsbygget Sverige.” skriver Åsa Lindhagen (MP) socialborgarråd i Stockholms stad, i sitt debattinlägg ”Medmänskligt att stötta papperslösa barnen”. Visst är det så, vi ska vara stolta över samhällsbygget Sverige. Ett samhällsbygge som har tagit flera generationer att bygga upp. 

Men, om vi accepterar att folkvalda politiker bortser från lagar och myndigheters beslut för att de själva ska känna sig godhjärtade så är vi inne på ett sluttande plan, ett plan där samhällsbygget Sverige inte bara krackelerar utan på sikt kommer att falla samman. 
 
Den Socialdemokratiskt ledda majoriteten
i Stockholms stad har beslutat att barn som har föräldrar som väljer att vistas illegalt i Sverige, ska kunna beviljas ekonomiskt bistånd. ”Barn till papperslösa lever ofta i en oerhört utsatt situation”, skriver Lindhagen. Där är vi helt överens. Vad vi inte är överens om är att barnens utsatthet minskar om vi gör barnen till familjeförsörjare. Tvärtom anser vi att de nya riktlinjerna ökar barnens utsatthet. Vill vi barnens bästa, och vi utgår från att det även är Lindhagens ambition, så ser vi till att barnens föräldrar tar sitt ansvar så att deras barn kan åka hem, att de får börja skolan och leka med andra barn i sitt hemland. 

”Skuggsamhället finns redan, och som kommunpolitiker måste vi förhålla oss till verkligheten” skriver Lindhagen vidare. Att den rödgrönrosa majoriteten anser att ett skuggsamhälle, där lagar bryts, förmåner delas ut till människor som inte har rätt att vistas i landet och att en stor svart marknad breder ut sig är något vi inte bara ska tvingas acceptera utan också något som vi ska anpassa oss till, är minst sagt en uppseendeväckande hållning från Lindhagen. 

Sverigedemokraterna är av en annan uppfattning, vill vi se ett Stockholm som präglas av trygghet, en stad där lagar följs och har kommunpolitiker som aktivt bekämpar skuggsamhället. Om vi inte gör det så kommer vi se en utveckling i Sverige likt i många andra länder, där skuggsamhället överskuggar majoritetssamhällets lagar och normer

Vi ser en naivitet som breder ut sig i det svenska samhället, inte minst bland styrande politiker i Stockholms stad. Vi varken kan eller ska uppmuntra människor att ge sig iväg ut på osäkra vägar, dessutom med sina barn, men det är precis det som den rödgrönrosa majoriteten nu uppmanar till med sina nya reviderade riktlinjer för försörjningsstöd.

Martin Westmont, Vice Gruppledare (SD) Stockholms stad

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev