lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

SD: Alla kvinnor ska kunna känna sig trygga!

Den den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus har under mandatperioden lagt miljoner av skattebetalarnas pengar på jämställd snöröjning och genusbudgetering i stället för att fokusera på de verkliga jämställdhetsproblem som råder i vår stad. Det är ett stort svek mot Stockholms alla kvinnor, skriver Linnéa Vinge (SD).

Publicerad: 7 september 2018, 11:32

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

TrygghetHederskulturPolisenJämlikhetJämställdhetTerrorism

Mellan 2016 och 2017 ökade antalet anmälda våldtäkter i Stockholm med 29 procent, enligt Brottsförebyggande rådet. Detta har förstås bidragit kraftigt till en ökad oro och otrygghet för stadens kvinnor. Många kvinnor avstår helt från att gå ut för att de känner en stor otrygghet när de ska ta sig hem senare på kvällen.

En tänkbar anledning till denna utveckling kan vara att Stockholms stad, som ett resultat av att en majoritet av alla asylsökande är män, fått en ojämn könsfördelning i framförallt barn och ungdomsgrupperna.

Forskning visar att samhällen där män är överrepresenterade blir både farligare och våldsammare för kvinnor. Sverigedemokraternas krav om skärpt invandring till Stockholm skulle därför kraftigt kunna bidra till att öka både jämställdheten och kvinnors trygghet.

De kriminella gängen tillåts att breda ut sig, och det är inte rimligt att kriminella män gång på gång stjäl våra polisiära resurser från kvinnor som utsatts för sexualbrott. Åklagare måste börja yrka på utvisning när utländska medborgare begår våldtäkter och andra grova brott. Tyvärr sker det alltför sällan i dag.

Varför tillåts då denna förfärliga utveckling fortgå? Ett av svaren är att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus under mandatperioden lagt miljoner av skattebetalarnas pengar på jämställd snöröjning och genusbudgetering i stället för att fokusera på de verkliga jämställdhetsproblem som råder i vår stad, vilket är ett stort svek mot Stockholms alla kvinnor.

Frågan man inte kan låta bli att ställa är varför denna förfärliga utveckling tillåts fortgå. Medan den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stadshus under mandatperioden fokuserat på miljonprojekt som jämställd snöröjning och genusbudgetering pågår det verkliga jämställdhetsproblem i vår stad.

Stockholm behöver fler poliser och ordningsvakter såväl som förebyggande insatser i form av utökad belysning och kameraövervakning på brottsdrabbade platser. På så sätt skulle polisen enklare kunna identifiera förövarna och fler skulle kunna lagföras och dömas.

Ett annat stort kvinnorelaterat problem är de moralpoliser som tillåts sätta agendan ute i våra förorter. Områden uppstår där kvinnor inte längre bara hindras från att klä sig som de vill, utan också isoleras helt från det svenska samhället. Det behövs fler kvinnojourer som är specialiserade på hedersrelaterat våld och förtryck och fler riktiga poliser som upprätthåller lag och ordning i områden där kvinnoförtryck råder.

På ettårsdagen för terrordådet på Drottninggatan stod Socialdemokraternas Karin Wanngård i kommunfullmäktige och påtalade vikten av att Stockholm fortsatt förblir en tolerant och öppen stad. Sverigedemokraterna kommer aldrig någonsin tolerera att människor kallblodigt mördas på våra gator. I vår stad ska det råda nolltolerans mot islamism. Det är helt enkelt dags att sluta vara tolerant mot de intoleranta.

Den 9:e september är det val. Det borde ligga i alla Stockholmares intresse att rösta på ett parti som lägger resurserna där de faktiskt gör skillnad på riktigt!

Linnéa Vinge, 2:a kandidat för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige i Stockholm

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev