Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Sanna Rayman till Dagens Samhälle

Publicerad: 26 mars 2015, 08:56

- Dagens Samhälles dynamiska debattscen befinner sig mitt i ”kött & potatis-politiken”, säger Sanna Rayman.

Efter sju år på SvD:s ledarredaktion lämnar Sanna Rayman tidningen för att börja på Dagens Samhälle. Sanna Rayman tar plats som debattredaktör på Dagens Samhälles debattsajt.


– Vi är väldigt glada över att kunna rekrytera en så erfaren och välkänd journalist som Sanna Rayman, säger Mats Edman, chefredaktör på Dagens Samhälle.

Sanna Rayman kommer dock inte att bli åsikts- eller ledarskribent på Dagens Samhälle, som inte har någon politisk färg. Hon blir en av tidningens tre debattredaktörer tillsammans med Andreas Henriksson och Karin Lundahl.

– Dagens Samhälles sajt utvecklas snabbt och har utsetts till bästa tidskriftssajt av såväl Sveriges Tidskrifter som av Internetworld. Vi står i den seriösa välfärdsdebattens centrum och är i en positiv spiral. Med Sanna Raymans breda kontaktnät kan vi utveckla vår position ytterligare, säger Mats Edman.

För Sanna Raymans del blir det en omställning. Från att ha producerat egna åsikter dagligen går hennes nya jobb ut på att lyfta fram andras åsikter, även sådana som hon inte personligen delar.

– Det viktiga är inte mina åsikter, utan att bidra till en debatt där en mångfald av röster kommer till tals. Dagens Samhälles dynamiska debattscen befinner sig mitt i ”kött & potatis-politiken”. Här hittas de bästa inläggen i frågor som kommer vara i ständigt fokus för politiken i många år. Jag ser fram emot att vara med och utveckla sajten och därigenom hela debatten, säger Sanna Rayman.

Sanna Rayman tillträder sin nya tjänst senast i sommar.

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev