Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Sanna Rayman debattchef på Dagens Samhälle

Publicerad: 20 september 2016, 09:37

Sanna Rayman är ny debattchef på Dagens Samhälle.

Sanna Rayman, debattredaktör på Dagens Samhälle och tidigare mångårig ledarskribent på Svenska Dagbladet, har utsetts till debattchef och har tagit plats i Dagens Samhälles redaktionsledning.


Ämnen i artikeln:

Medier

Utnämningen av Sanna Rayman till debattchef gjordes i samband med en omorganisation på Dagens Samhälle per den 1 juni i år. Rollen innebär att Sanna Rayman, som på tisdagen kom tillbaka från en föräldraledighet och därmed också rent praktiskt tillträdde, är arbetsledare för debattredaktionen och ansvarar för Dagens Samhälles opinionsmaterial i alla kanaler. Hon har även plats i redaktionsledningen.

”Dagens Samhälle har de senaste åren satsat hårt på opinionsmaterial. Det har bidragit till att kraftigt stärka Dagens Samhälle digitalt och de digitala intäkterna växer. Men utvecklingspotentialen är fortfarande stor, säger Anna Sönne, tf chefredaktör på Dagens Samhälle.

Med utnämningen av Sanna Rayman kan vi ta ytterligare kliv i vår ambition att erbjuda en initierad och seriös debatt om de frågor som vår målgrupp - politiker och höga beslutsfattare i kommuner och landsting - behöver diskutera. Sanna Rayman är inte bara en mycket skicklig skribent, hon har också en lång och mycket värdefull erfarenhet som opinionsjournalist, säger Anna Sönne.📷Anna Sönne

Sanna Rayman framhåller att Dagens Samhälles debattsajt, som har cirka 70 000 unika besökare varje vecka, har ett starkt fokus på den politiska vardagen ute i landet.
Här diskuterar vi upphandling, gatuavgifter, sophämtning och driftsformer och här berättar kommunerna själva om lösningar som de utarbetat på olika områden. Den markkontakten ska vi värna och utveckla även framöver”, säger Sanna Rayman.

”Skattefrågor, migrationen och integrationen och välfärdens alla delar är exempel på frågor som måste skärskådas i en kvalificerad debatt, som helst mynnar ut i lösningar och förslag, inte bara i politisk positionering och beskyllningar. Där ska vi på Dagens Samhälle göra vårt bästa för att stimulera kreativitet och konstruktivitet”, säger Sanna Rayman och fortsätter:

”Omvärlden påverkar oss mer än någonsin, på mängder av plan. När det sker ett kuppförsök i Turkiet oroar det också svenska medborgare. När städer i Frankrike förbjuder slöjor blir diskussionen brännhet även här. Det finns heta värderingsdiskussioner som behöver tas framöver, men de ska tas med omtanke om hela samhället i bakhuvudet och med ambitionen att inkludera alla röster. Ett högt och vänligt tak!

Dagens Samhälles debattredaktion består av totalt tre medarbetare.

I rollen som debattchef efterträder Sanna Rayman Anna Sönne, tidigare chef för Debatt och chef för digitala medier på Dagens Samhälle och sedan i mars tillförordnad chefredaktör.

Dagens Samhälle har även gjort flera externa rekryteringar på sistone. Bland annat har Nicklas Larson, digital affärsutvecklare på TT, rekryterats som digitalt utvecklingsansvarig och vidare har Simon Hallberg, tidigare layoutansvarig på Metro globalt med mera, anställts som layoutansvarig.

Ämnen i artikeln:

Medier

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev