tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Så jobbar kommunen efter mord på skolpojke

Publicerad: 30 januari 2023, 12:24

En 15-åring sköts på lördagskvällen på en restaurang i Skogås. Pojken avled senare på sjukhus. Foto: Jessica Gow/TT

En 15-åring sköts till döds i helgen i Skogås i Huddinge kommun. I dag, när pojkens skolkamrater kommer till skolan, har kommunen förstärkt med insatser från flera förvaltningar.

Ämnen i artikeln:

VåldSocialtjänstenSenaste nyttPolisenGängkriminalitetGängkriminaliteten

Åsa Nilsson

asa.nilsson@dagenssamhalle.se


Hundratals sörjande samlades i går kväll i Skogås centrum för att sörja den 15-årige pojken, som sköts ihjäl vid 18-tiden på lördagskvällen. Det är ännu en händelse i den våg av skjutningar och sprängningar som drabbat Stockholm och dess kranskommuner under årets första månad.

En person är anhållen, misstänkt för inblandning i Skogåsskjutningen. Även den anhållne är i tonåren.

Det kommunala fastighetsbolaget Huge och kommunen satte in extra ordningsvakter, väktare och trygghetsvärdar på lördagskvällen och natten till söndagen. I går höll en skola och en fritidsgård i området öppet, för att oroliga ungdomar ska ha någonstans att prata. Även en lokal idrottsklubb höll sitt café öppet och fotbollsplanen tillgänglig för spontanspel.

I dag, måndag, gick eleverna tillbaka till skolan som vanligt. Skolan har fått förstärkning av skolpsykologer och kurator från den centrala elevhälsan.

Utbildningsdirektör säger Johan Skofterud till P4 Stockholm att det är viktigt att kunna bemöta känslor och reaktioner och sätta in det stöd som behövs. 

– Hela kommunens tjänstemannastab är engagerad i detta, det är inte bara rektor och skolchef utan även jag som utbildningsdirektör och många andra. Vi samverkar med socialtjänst, kultur och fritidsförvaltningen, så ingen står ensam i det här och det är styrkan – att vi kan bemöta detta ur flera olika perspektiv.

LÄS MER: Så hanterar Stockholms stad våldsspiralen
LÄS MER: L kritiska till avskaffade allvarssamtal: ”De här barnen behöver hjälp” 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev