Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

S-toppar lämnar politiken – hänvisar till ”klappjakt” och ”fulspel”

Publicerad: 4 april 2022, 11:52

Fredrik Nordström uppger att anklagelser och rykten tagit fokus från det politiska uppdraget.

Foto: Mostphotos, Skara kommun

Fredrik Nordström (S), oppositionsråd i Skara, lämnar politiken. Han hänvisar till den ”klappjakt” han blivit utsatt för. Även den lokala S-ordföranden hoppar av.

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaSenaste nytt

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Det var tänkt att Fredrik Nordström skulle toppa Socialdemokraternas lista till höstens kommunval i Skara. Han fanns även på femte plats till riksdagslistan och på plats elva på den till regionvalet.

Men nu lämnar han alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, rapporterar Skaraborgs Läns Tidning. I ett pressmeddelande skriver han:

”De senaste månadernas politiska klappjakt har varit en stor påfrestning för mig och min familj. Anklagelser, påhopp och rykten har tagit fokus från det politiska uppdraget och riskerar att skada förtroendet för Socialdemokraterna”.

I samband med invigningen av Skara stadshotell i februari förekom uppgifter om att han skulle ha varit berusad och även betett sig olämpligt mot en kvinna. Fredrik Nordström tillbakavisar uppgifterna.

I pressmeddelandet skriver han att personliga påhopp på honom stark påverkat honom och hans familj och att priset de fått betala är för högt.

Partiet har hela tiden backat Fredrik Nordström. Men på måndagen kom beskedet att även Josefine Thimberg, ordförande för S i Skara, lämnar politiken. Det rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen. I ett pressmeddelande skriver hon att hon har fortsatt förtroende för Fredrik Nordström, men att hon själv inte vill vara med längre ”när politiken handlar om pajkastning och fulspel”.

LÄS MER: Skara polisanmäler Bert Karlsson – jämförde S-politiker med diktator

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev