måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

S-ledamot lämnar – med i brottsutredning

Publicerad: 4 juni 2022, 10:03

Riksdagsledamoten Dag Larsson (S) under debatten om den tillfälliga pandemilagen i riksdagen 2021.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Socialdemokraternas riksdagsledamot Dag Larsson lämnar sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Anledningen är en brottsutredning.

Ämnen i artikeln:

RiksdagenRegion StockholmSocialdemokraterna

”Jag har figurerat i en förundersökning. Jag har inte gjort något olagligt och det finns inga brottsmisstankar riktade mot mig. Jag bedömer dock att det här skadar förtroendet för mig som politisk företrädare”, säger Dag Larsson i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna (S) i Stockholmsregionen.

”Av respekt för det uppdrag jag har som folkvald väljer jag att avgå från alla mina uppdrag omedelbart. Jag står inte heller till förfogande som kandidat i höstens val.”

Catharina Piazzolla, kommunsekreterare för S i Stockholm, bekräftar för TT.

– Ja, det stämmer. Jag har pratat med honom, och han har både gett mig sin avsägelse och berättat det som står i pressmeddelandet.

Varken Piazzolla eller presskontakten Simon Andersson kan svara på vad utredningen handlar om.

– Jag har ingen mer information, säger Simon Andersson.

Men enligt Aftonbladet förekommer Dag Larsson – utan att vara misstänkt – i polisens utredning av en massagesalong som fungerat som förtäckt bordell på Östermalm i Stockholm.

En chatt på Instagram i utredningens sidomaterial kopplas till politikern. När Aftonbladet konfronterade Dag Larsson i riksdagen nyligen förklarade han sig med att han troligen blivit utsatt för ett dataintrång.

– Jag tror att någon har nyttjat mitt konto till att ha kontakt med någon person, det är vad jag tror, säger Larsson till tidningen.

TT och Dagens Samhälle har sökt Dag Larsson.

Joakim Magnå/TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev