Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Rösta bort trängselskatten på söndag!

Anders Högström, som företräder nätverket Ja till trängselskatt, har klargjort att söndagens folkomröstning om trängselskatten i Göteborg är meningslös. Hans syn är beklämmande, tycker partiet Vägvalet som företräder nej-sidan.

Publicerad: 12 september 2014, 11:27

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

TransporterMiljö

REPLIK Folkomröstningen om trängselskatt i Göteborg beslutades redan i maj 2013. Tre dagar innan den äger rum argumenterar fortfarande Anders Högström - en politiker som företräder Folkpartiet i Lilla Edet, i en debattartikel i Dagens Samhälle emot att den ska få äga rum! Man kan fråga sig varför?

Högström, som nu också kommit ut som företrädare för nätverket ”Ja till Trängselskatt”, motarbetar alltså öppet väljarnas chans att uttrycka sin åsikt för politikerna som fattade beslutet om att införa trängselskatt i all hast, tvärtemot tidigare löften om motsatsen.

Det var på grund av politikernas svek i frågan det helt nybildade partiet Vägvalet kunde få fem mandat i Göteborgs kommunfullmäktige i valet 2010. Anders Högström förespråkar dock att man fortsätter på samma linje, det vill säga att politikerna ska strunta i väljarna. En alldeles ny undersökning visar att förtroendet för de lokala politikerna i Göteborg har nått en ny bottennivå. Högströms utstakade väg tyder på att han varken bryr sig om det eller anser sig vara i behov av väljarnas stöd.

För Anders Högströms egen åsikt är att folkomröstningen är meningslös eftersom sittande politiker ändå inte tänker följa den. Ok, bra då vet vi det. Vår uppmaning blir då till väljarna: Välj nya politiker på valdagen! Till vilken nytta har vi politiker som Högström som bara slickar uppåt och sparkar nedåt?

Högströms egentliga syfte med hans kampanj mot folkomröstningen (han har tidigare publicerat flera inlägg i Göteborgs-Posten med liknande innehåll) är att han vill att alla som tänker rösta nej i folkomröstningen ska stanna hemma på valdagen och inse att det är meningslöst att rösta.

Att en liberal företrädare inte ställer sig bakom beslutet om den förstärkta rätten till folkomröstning som hans eget parti varit med om att fatta i riksdagen är beklämmande. Att han är livrädd för resultatet i folkomröstningen är uppenbart.

Theo Papaioannou, partiledare för Vägvalet i Göteborg

Håkan Andersson, partisekreterare Vägvalet

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

TransporterMiljö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev