onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Regionråd avgick månader efter skakig start – han ersätter

Publicerad: 26 augusti 2022, 12:44

Magnus Rönnerfjäll (C) tar över efter Malin Bergman som regionstyrelsens ordförande i Jämtland Härjedalen. Foto: Anneli Åsén, Centerpartiet

Magnus Rönnerfjäll (C) tar över som regionstyrelsens ordförande i Jämtland Härjedalen. Han ersätter partikollegan Malin Bergman som i somras lämnade posten efter några månader.

Ämnen i artikeln:

Val 2022Region Jämtland HärjedalenCenterpartietPolitik

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Regionfullmäktige valde Magnus Rönnerfjäll till ny ordförande på ett extrainsatt möte på måndagen. Han är social- och arbetsmarknadsnämndens ordförande i Östersund och blir fjärde centerpartist på posten på fyra år.

Hans föregångare Malin Bergman klev av i juli, efter fyra månader på jobbet och en skakig start. När hon nominerades avslöjade Östersunds-Posten att hon hade kopplingar till en välbekant vaccinmotståndare i Jämtland, hon lyftes fram som ”änglalärare” på dennes Facebook. På sociala medier skrev hon 2016 också ”Nej tack till vaccin!!” under en kommentar om mässling. 

Malin Bergman förklarade avgången med att hon erbjudits en chefstjänst inom rättsväsendet, ”en unik möjlighet” hon inte kunde tacka nej till, rapporterar P4 Jämtland

2019 avgick hon som kommunstyrelsens ordförande i Krokom. I ett pressmeddelande uppgav hon att det berodde på att samverkanspartierna inte stödde hennes arbetssätt att koppla ihop den nationella politiken med det lokala.

LÄS MER: 

”Som Nordkorea” – här är inläggen som orsakat storm

Cykel och fjäll lockar it-talanger till Jämtland: ”Kriget om kompetensen mycket tuffare nu”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev