Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Rädda kvar Fryshuset i Skärholmen

Folkpartiet tar nu initiativ till ett extra möte och hoppas kunna rädda Fryshusets verksamhet i Skärholmen om bara S och MP vågar bryta sig loss från Vänsterpartiet.

Publicerad: 4 september 2015, 09:38

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

För oss är det obegripligt att Miljöpartiet och Socialdemokraterna gått med på detta beslut, skriver Lotta Edholm.


För några dagar sedan beslutade den rödgröna majoriteten i Skärholmen att avbryta samarbetet med Fryshuset i stadsdelen. Beslutet har, med all rätt, rört upp känslorna hos invånarna i Skärholmen. Inte minst ungdomarna som besöker Fryshusets verksamheter har varit väldigt upprörda.

Beslutet kom som en blixt från en klar himmel. Förvaltningen hade inför nämndens sammanträde föreslagit att Fryshuset skulle få fortsätta sin verksamhet. Den rödgröna majoriteten, med Vänsterpartiet i spetsen, mörkade sitt förslag in i det sista och omöjliggjorde därmed i praktiken varje försök från Fryshuset att argumentera för sin sak. Fulare maktspel är svårt att tänka sig i en demokrati.

För oss är det obegripligt att Miljöpartiet och Socialdemokraterna gått med på detta beslut. Fryshuset har verkat under många år i vår stad. Organisationen är i mångt och mycket byggd på eldsjälars kraft och det finns inget vinstintresse bakom. Att dessutom förvaltning och brukare är nöjda borde också stämma till eftertanke.

Detta beslut kan rivas upp. Folkpartiet har tagit initiativ till att stadsdelsnämnden sammankallas till ett extra möte för att i lugn och ro diskutera frågan. Då finns möjlighet för majoriteten att lägga fram sina sakargument för att bryta upphandlingen och för oss i oppositionen att argumentera för varför Fryshuset borde få vara kvar.

Om bara Socialdemokraterna och Miljöpartiet vågar bryta sig loss från Vänsterpartiet så finns all möjlighet att riva upp beslutet och fatta ett nytt beslut som innebär att Fryshuset kan få finnas kvar i Skärholmen.

Lotta Edholm, oppositionsborgarråd (L) Stockholms stad

Jan Jönsson, vice ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd (FP)

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News