Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Petade moderater går till nybildat lokalparti

Publicerad: 13 april 2022, 11:18

Moderaterna i Halmstad plockade bort tre namn från valsedlarna efter misstankar om fusk. Nu har trion gått vidare till ett annat parti.

Foto: BERTIL ERICSON / TT

Moderaterna i Halmstad har skakats av interna strider. Tre politiker som medlemmarna placerade högt på listan till kommunvalet petades av förbundsstyrelsen. Nu har trion gått till ett nybildat lokalparti.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaRegion Halland

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


När Moderaterna i Halmstad i februari höll medlemsmöte för att spika sin lista till kommunvalet blev det stora förändringar jämfört med nomineringskommitténs förslag. Niclas Jansson, som från början var placerad på plats åtta, röstades fram som listetta.

Kort därefter gick dock Lars Püss, ordförande för M i Halland, ut med att han nåtts av uppgifter om att allt inte gått rätt till och att detta skulle utredas.

I början av mars kom förbundsstyrelsens besked. Niclas Jansson, listtrean Robert Lindell samt fyran Josefin Green togs bort från de moderata valsedlarna.

Nu skriver Hallandsposten att trion gått med i Halmstad Lokala Parti, som nyligen bildats av bland andra avhoppade Sverigedemokrater. De tre hänvisar att de fått så starkt stöd att de vill fortsätta med politiken.

– Den senaste tiden har jag lite skämtsamt sagt att jag har aldrig varit så populär som jag är nu. Jag har gått från att vara en potentiell fuskare till en demokratihjälte, säger Niclas Jansson till Hallandsposten.

Vilka positioner de tre får på Halmstad Lokala Partis lista är inte klart.

LÄS MER: Toppnamn petas från M-lista: ”Som en Kafkaroman”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev