Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

PartiQuizet – en kamp för ”politiskt korrekta”

Publicerad: 28 juni 2017, 08:07

PartiQuizet är Dagens Samhälles dagliga frågesport i Almedalen som du gör i Facebook Messenger.

Anta utmaningen och kolla vad du kan om riksdagspartierna. Tävla i PartiQuizet - Dagens Samhälles dagliga frågesport i Almedalen. Allt som behövs är Facebook Messenger och ett huvud på skaft.


Vad heter Miljöpartiets partisekreterare? När grundades Socialdemokraterna? Vilken V-politiker vann över 50 procent av rösterna i valet 2014?

Svarar du rätt på frågorna ska du absolut vara med i PartiQuizet, Dagens Samhälles dagliga frågesport i Almedalen. I fokus står dagens värdparti. Först ut på söndagen är alltså frågor om Vänsterpartiet.

De som vill tävla får svara på sex frågor om partiet som snabbt och enkelt skickas till deltagarna via Facebook Messenger.

– Det är ett kul kunskapstest värdig en Politikervecka för alla som är politiskt intresserade, säger Olov Carlsson, vd och chefredaktör på Dagens Samhälle.

– För oss är det ett lekfullt sätt att testa Messenger-plattformen. Många företag och publicister, framför allt utanför Sverige, har stor närvaro på Facebooks meddelandetjänst. För oss blir det här ett test för att se hur vi skulle kunna utveckla tjänster på den plattformen, fortsätter Olov Carlsson.

Frågorna handlar om partierna på såväl lokal som nationell nivå, vissa pekar bakåt i historien och andra är dagsaktuella. Du som tävlar måste också vässa förmågan att känna igen ansikten. Dessutom är det ett plus att ha koll på Sverigekartan.

Varje eftermiddag när tävlingen stängs får du veta hur du klarat dig jämfört med övriga tävlande.

– Tanken är att man ska kunna lära sig lite om dagens parti. Man kan sedan dela sitt resultat och utmana sina vänner via Messenger, säger Nicklas Larson, digitalt utvecklingsansvarig på Dagens Samhälle.

De som lyckas få alla rätt en dag kan komma till Dagens Samhälles monter och hämta ett pris. Montern ligger på Cramérgatan, utanför ingången till Campus Gotland.

Det lönar sig dessutom att hänga med redan från första dagen och delta i quizet varje dag under hela veckan.

– I slutet av veckan korar vi också Almedalens partimästare. Titeln går till den som har haft flest rätt på samtliga frågor under veckan, säger Staffan Hällerfors, marknadschef på Dagens Samhälle.

Man behöver självklart inte befinna sig i Almedalen för att göra quizet, det går lika bra att göra det från kontoret eller i hängmattan. Vissa frågor kommer dock ha en Almedalsanknytning och då kan det självklart vara en fördel att vara på plats.

Messenger code

Torbjörn Carlbom

Så gör du

PartiQuizet gör du i Facebook Messenger. Quizet är en så kallad chatbot. När du skriver ett meddelande till quizet får du ett automatiskt svar tillbaka. När du inlett en dialog med PartiQuizet kommer du få nya frågor skickade till dig varje dag under hela Almedalsveckan.

För att komma igång, gå till PartiQuizet Dagens Samhälle direkt i

Messenger-appen

eller

på Facebook

. Klicka på knappen Kom igång eller skriv ett hälsningsmeddelande.

Läs mer om quizet samt se topplistor på

dagenssamhalle.se/partiquize

t

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev