Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

”Oansvarig personalpolitik bakom Ericssons kris”

Ericsson har möjlighet att förutse teknikskiften och har ett ansvar att proaktivt kompetensutveckla sin personal. Dagens besked – att 3000 personer kan mista sina jobb - är ett misslyckande för bolaget som de anställda får betala ett orimligt högt pris för.

Publicerad: 4 oktober 2016, 15:01

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ericsson verkar, enligt debattören, ha missförstått själva innebörden av kompetensväxling.


Tisdagen den 4 oktober blev en tung dag för Sverige som innovativ industrination. Beskedet från Ericsson är att bolaget fortsätter sin utvecklingsresa genom avveckling av verksamhet. Ungefär 3 000 personer kan komma att mista sina jobb på Ericsson, varav 800 arbetar inom forskning och utveckling.

Det är anmärkningsvärt att de anställdas kompetens avfärdas med ett enkelt pennstreck. Inte minst eftersom både anställda och deras familjer på berörda orter drabbas oerhört hårt. Inte minst i Kumla och Borås. Bolaget menar att det är en del av strategin för att Sverige ska bli ledande i världen på 5G där det teknikskifte som nu sker i omvärlden också ställer krav på kompetensväxling. Ericsson verkar dock ha missförstått själva innebörden av kompetensväxling.

Ericsson är med och driver den absolut senaste teknikutvecklingen inom telekom. Som en av de största privata arbetsgivarna i Sverige, har man utöver möjligheterna att förutse teknikskiften långt innan andra, dessutom ett samhällsansvar att vara proaktiv vad gäller att förvalta personalen som en resurs i strukturomvandlingar. Det vi nu ser är istället resultatet av en oansvarig personalpolitik med frånvaro av långsiktiga strategier för hur kompetens ska förvaltas. Priset får de anställda betala och det är orimligt högt.

Allt fler aktörer inom näringsliv och samhället pekar på kompetensutveckling som helt avgörande för konkurrenskraftiga företag. I dag har många uppskattade och lojala medarbetare på Ericsson fått beskedet om att deras kompetens har tagit slut och därmed hänvisas till ytterdörren.

Under många år har Unionen tagit fajten för att kompetensutveckling ska bli verklighet för tjänstemännen i det privata näringslivet. Genom arbetsplatsnära dialog, omställningsförhandlingar och samtal med politikens företrädare. När vi står mitt upp i ett teknikskifte räcker det inte med att hänvisa till bristande kompetens eller avsaknad av kompetens.

Det är oansvarigt att inte ta ansvar och att ständigt peka på någon annan och utkräva ansvar. Det är uppenbart bristande kompetensutveckling av personal som leder till omorganisation. Ericssons är så tydliga att de under presskonferensen låter meddela att de ska anställa 1 000 nyutexaminerade personer direkt från universitet och högskolor. Vad sänder det för signaler till alla dem som varslas?

Det teknikskifte som just nu pågår ökar efterfrågan på kompetent arbetskraft. Detta samtidigt som många företag satsar allt mindre på kompetensutveckling. De anställda förväntas sköta kompetensutvecklingen på egen bekostnad och utanför betald arbetstid.

Det är ett uttryck för ett kortsiktigt tänkande inom näringslivet som inte bara drabbar individen utan också försvårar strukturomvandling. Att inte arbeta systematiskt med kompetensutveckling är ett hot mot Sveriges konkurrenskraft.

Ericsson har en central roll inom det svenska ICT-klustret. Ett kluster som är helt avgörande för att nya innovationer och nya företag ska bli verklighet. Regeringen behöver stödja näringslivet på en rad områden och ägarna av företag verksamma i Sverige behöver tänka längre än till presentationen av nästa kvartalsrapport. Långsiktigt ägande och ett ansvarstagande för de utmaningar vi står inför genom teknikskiftet är avgörande för att Sverige som en av de ledande innovations- och tekniknationerna ska fortsätta att skapa tillväxt och välstånd.

Martin Linder, förbundsordförande Unionen

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev