måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Ny borgerlig treklöver utesluter C – får direkt kritik

Publicerad: 17 augusti 2022, 13:25

Moderaten Camilla Brunsberg anklagar centerpartisten Magnus Larsson för att ha svängt för långt till vänster. Foto: Patric Söderström

En ny borgerlig allians har presenterat sig i Karlskrona. M-L-KD siktar på maktskifte – men trots att partierna tillsammans har färre mandat än Socialdemokraterna bjöds inte Centerpartiet in till förhandlingsbordet.

Ämnen i artikeln:

Val 2022

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Den nya konstellationen presenterade i dag, onsdag, sina planer för maktskifte. Liberalerna har styrt kommunen tillsammans med S och C men lämnar nu det samarbetet.

Kommunalrådet Börje Dovstad (L) säger till P4 Blekinge att sidbytet är en tydlig signal till väljarna att Liberalerna är ett borgerligt parti.

– De liberala idéerna och våra förslag växer sig både starkare och djupare i en borgerlig kontext. Det är lättare och snabbare för oss att driva den liberala politiken i en borgerlig miljö.

Förhandlingarna bakom rockaden har enligt SVT Blekinge pågått i ”största hemlighet”. Varken Sverigedemokraterna eller Centerpartiet ska ha bjudits in till samtalen. Oppositionsrådet Camilla Brunsberg (M) säger till P4 att hon är väldigt besviken på Centerpartiet och den vänstersväng hon hävdar att både Annie Lööf och kommunalrådet Magnus Larsson (C) har gjort.

De tre partierna har i dag 24 mandat i kommunfullmäktige, ett färre än S. 

– Mandatmässigt är den här konstellationen ingenting värd, så frågan är vilket stödben man ska luta sig mot, säger Magnus Larsson till SVT.

LÄS MER:

Centerpartister frågande till Lööfs besked: ”Många som undrar hur det är möjligt”

Efter maktskifte: C i samarbete med SD - ”Tvungna för kommunens bästa”

Här styr rikspolitikens fiender ihop – ”Vi är väldigt överens”

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev