tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Nomineringar tickar in för Magdalena Andersson

Publicerad: 10 september 2021, 08:38

Senast i raden att bestämma sig för Magdalena Andersson är distrikten i Västmanland, Uppsala och Örebro.

Foto: Marko Säävälä/TT

Finansminister Magdalena Andersson kan räkna in tre nomineringar till för partiledarposten i Socialdemokraterna efter Stefan Löfven.

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaMagdalena Andersson

Senast i raden att bestämma sig är distrikten i Västmanland, Uppsala och Örebro.

I Västmanland var det ingen tvekan om valet, enligt Pia Nilsson, ordförande för distriktet. Andersson är ”helt rätt” för ett ett valår och tiden framöver.

”Hon är grymt kompetent, en tydlig kommunikatör och besitter starka ledaregenskaper. Dessutom är hon ideologiskt förankrad och har - och det är kanske viktigast av allt - ett massivt stöd bland partidistriktets medlemmar,” säger Nilsson (S), i ett pressmeddelande.

Ordföranden i Örebro, statsrådet Matilda Ernkrans, säger till SR Ekot att Andersson har ett ”urstarkt” stöd i distriktet.

LÄS MER: Klarar S en ledare som brinner för något?”.

Även Uppsala har nominerat finansministern.

”Vi är stolta över att kunna nominera en person med stort socialdemokratiskt hjärta som började sitt engagemang här i vårt partidistrikt. Magdalena Andersson har kompetensen, erfarenheten och drivet att ta vårt parti och Sverige framåt” skriver distriktets ordförande, socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi, på Facebook.

Över tio distrikt, mer än en tredjedel, har hittills nominerat Andersson till valet som partiledare på S-kongressen i början av november. Än så länge har hon ingen motkandidat.

/TT

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev