fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

”Moderaterna storsatsar på landsbygden”

Nej, Moderaterna värnar inte bara storstäderna. Flera av våra reformer syftar till att stärka landsbygdens konkurrenskraft.

Publicerad: 21 december 2018, 09:31

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

”Landsbygdens konkurrenskraft måste stärkas och principiellt är vi inte emot en låg moms på naturguider. ”

Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

TurismEkonomiNäringslivetLandsbygdenGlesbygdDrivmedelBudget 2019

REPLIK I förra veckan antog riksdagen en borgerlig budget för 2019. Det är en budget som bygger på Alliansens gemensamma reformagenda och som inte blundar för samhällsproblemen. Med denna budget storsatsar man äntligen på landsbygden.

Den föregående mandatperioden präglades av en politik som på flera håll direkt försvårade för människor som bor och verkar på landsbygden. Äganderätten har urholkats och människor utanför våra städer som är beroende av bilen och flyget har kontinuerligt straffbeskattats av den rödgröna regeringen under fyra års tid. Det sätter vi nu stopp för.

Debattörerna Per Jiborn och Stefan Fölster kritiserar Moderaterna för den fyrdubblade momsen på naturguider. De förmedlar bilden av att Moderaterna enbart värnar våra storstäder, vilket är direkt felaktigt.

Landsbygdens konkurrenskraft måste stärkas och principiellt är vi inte emot en låg moms på naturguider. Men reformen har varit otydlig, byråkratisk och få företag har fått ta del av den. Det är långt ifrån tillräckligt och mer behöver göras.

För att stärka landsbygdens konkurrenskraft har vi därför gått fram med breda reformer för människor utanför våra storstäder. Vi gör stora satsningar på de gröna näringarna, stärker äganderätten, lägger fram ett omfattande krisstöd för lantbrukare som drabbats av sommarens torka och bränder samt avskaffar flygskatten och överindexeringen på bensin och diesel.

Vår budget är ett viktigt första steg mot en storsatsning på landsbygden. I nästa steg behövs en ny regering som kontinuerligt kan verka för att hela Sverige ska leva och hålla samman.

Lars Hjälmered, riksdagsledamot och näringspolitisk talesperson (M)

Edward Riedl, riksdagsledamot för Västerbottens län (M)

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev