måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Misstänkt för mord på Wieselgren var psykiskt sjuk

Publicerad: 5 augusti 2022, 11:09

Den 6 juli mördades psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren i Visby. Mannen som misstänks för dådet var psykiskt sjuk enligt rättspykiatrisk undersökning.

Foto: Karl Melander/TT

Den 33-årige man som häktats för knivmordet på Ing-Marie Wieselgren var allvarligt psykiskt sjuk när dådet utfördes.

Ämnen i artikeln:

PsykiatriPsykisk ohälsaKriminalitet

Den misstänkte mannen har nu genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att mannen var påverkad av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället, rapporterar Hela Gotland. Han hade även samma störning när undersökningen genomfördes.

Enligt Rättsmedicinalverket saknade mannen förmåga att inse följderna av sitt agerande och borde därför få rättspsykiatrisk vård. Myndigheten slår även fast att det finns risk för återfall i allvarlig brottslighet.

– Det här en fråga som får betydelse för en framtida påföljd. Det innebär att han inte kan dömas till fängelse, utan i så fall kommer han att få rättspsykiatrisk vård. Men det kommer inte att påverka hur utredningen bedrivs, säger åklagare Henrik Olin till TT.

Psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren knivhöggs den 6 juli i centrala Visby under Almedalsveckan. Hon fördes till sjukhus där hon senare avled av sina skador.

Den 33-årige mannen har erkänt dådet. Han sitter häktad misstänkt för terroristbrott genom mord.

/TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev