Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Mats Edman lämnar Dagens Samhälle

Publicerad: 7 mars 2016, 13:55

Styrelsen för Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har träffat en överenskommelse med Mats Edman som innebär att han lämnar sin post som chefredaktör och vd per dagens datum.


Efter drygt fem år med stora redaktionella och ekonomiska framgångar för Dagens Samhälle är parterna överens om att Mats Edman lämnar över till en ny ledning som får i uppgift att ta nästa steg i utvecklingen av tidningen utifrån den strategi som styrelsen har lagt fast.

– Dagens Samhälle har under Mats Edmans ledning stärkt sin roll som oberoende nyhetsförmedlare, granskare och debattplats för den kommunala och landstingskommunala sektorn. Detta är en position som styrelsen kommer att slå vakt om tillsammans med en ny ledning för företaget, säger Julia Branting, ordförande i styrelsen för Dagens Samhälle.

Styrelsen kommer omedelbart att inleda processen att rekrytera en ny chefredaktör och vd.

Intill dess att vederbörande är på plats har styrelsen beslutat att som vd tillförordna Staffan Hällerfors, i dag marknadschef, och som chefredaktör tillförordna Anna Sönne, i dag webb- och debattchef.

– Mats Edman är en fantastiskt skicklig publicist och väldigt stimulerande att jobba med, så personligen kommer jag att sakna honom. I den mellanperiod som nu uppstår kommer jag som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare lägga allt fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för att redaktionen ska kunna fortsätta utveckla tidningen och sajten i den positiva riktning vi redan slagit in på, säger Anna Sönne.

- Faktatung, konskevensneutral och oberoende kvalitetsjournalistik för beslutsfattare på den offentliga marknaden har visat sig vara lönsamt - Dagens Samhälle går bättre än någonsin. Och våra läsare gillar oss och har stort förtroende för oss, visar våra undersökningar. Det är ett förtroende som vi är stolta över och kommer att förvalta med omsorg, säger Anna Sönne.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev