fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Majoritet av S-distrikten stöder Andersson

Publicerad: 13 september 2021, 09:04

De två socialdemokratiska partidistrikten i Göteborg och Göteborgsområdet har nu nominerat Magdalena Andersson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Magdalena Andersson har stöd från en majoritet av distrikten sedan även Socialdemokraterna i Storgöteborg nominerat henne till partiordförande.

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaMagdalena Andersson

— Hon är också en varm människa, säger statsminister Stefan Löfven i SVT.

De två socialdemokratiska partidistrikten i Göteborg och Göteborgsområdet har nu nominerat Magdalena Andersson.

Nomineringen innebär att hon har stöd från en majoritet av ombuden som ska välja ny partiledare vid partikongressen 3–7 november.

Hittills har Stockholm, Sörmland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Halland, Skaraborg, Skåne, Fyrbodal, Värmland, Östergötland, Göteborgsdistrikten och partidistriktet i Sjuhärad nominerat Magdalena Andersson till partiledarposten. Även SSU har ställt sig bakom Andersson.

”Magdalena Andersson besitter en mycket stor kompetens och erfarenhet. Det har varit tydligt under vår interna process i partidistriktet att hon har ett grundmurat stöd bland medlemmarna”, säger Mattias Jonsson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Även Socialdemokraterna i Göteborgsområdet, som omfattar elva kranskommuner till Göteborg, betonar Anderssons kompetens och erfarenhet.

LÄS MER: Landets S-toppar: ”Dags för en kvinna”. 

”Andersson är kompetent, tuff och ideologiskt trygg. Hon är rätt person att leda Socialdemokraterna och bli Sveriges första kvinnliga statsminister”, säger Aylin Fazelian, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet.

— Jag har jobbat med Magdalena Andersson i snart tio år, jag uppskattar hennes skicklighet som politiker och hon är också en varm människa, säger Stefan Löfven (S) i SVT:s Morgonstudion.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev