söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Kommunens dubbelmiss om valdatum: ”Nu får vi en liten hemläxa”

Publicerad: 19 augusti 2022, 07:20

På onsdagen angav Uppsala kommun fel datum för förtidsröstning och meddelade invånarna om felet. På torsdagen gjordes ett nytt datumfel. Valnämndens ordförande Johan Pelling (S) uppger att texter om valet ska korrekturläsas igen. Foto: Skärmdump, Per-Erik Jäderberg

Kommunen meddelade Uppsalas invånare att förtidsröstningen startar efter valdagen. ”Väldigt olyckligt”, sa valnämndens S-ordförande till SVT.
Dagen efter uppgav kommunen att valdagen är den 9 september. Nu beklagar ordföranden slarvet – igen.

Ämnen i artikeln:

Val 2022Politik

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


I ett utskick till alla hushåll i Uppsala uppgav kommunen att förtidsröstningen startar den 24 september. Korrekt datum är den 24 augusti. ”Väldigt olyckligt”, kommenterade valnämndens ordförande Johan Pelling (S) till SVT Uppsala.

– Allt sådant här korrekturläses både uppåt och neråt, men tyvärr slank det här igenom, sa han till kanalen.

Kommunen informerade om felet i flera olika kanaler. I dag, torsdag, uppgav kommunen på ett ställe på sin sajt att valdagen är den 9 september, rapporterar Upsala Nya Tidning. Inte bra, tyckte Johan Pelling när tidningen informerade honom om missen.

– Nu får vi en liten hemläxa att gå igenom texterna en gång till och säkerställa att allt stämmer. I det här fallet är det ju enklare att rätta till, eftersom det är på webben, säger han till UNT.

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev