lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Kommunalråd lämnar politiken: ”Jag tog mycket illa vid mig”

Publicerad: 25 april 2022, 09:06

Joakim Storck har varit kommunstyrelsens ordförande i Falun i sju år. Foto: Ulf Palm/TT

Faluns kommunalråd Joakim Storck (C) lämnar politiken efter höstens val. Bakgrunden handlar om debatten efter att kommunen beslutat att införa avgifter för skyddat boende.

Ämnen i artikeln:

KvinnojourerSenaste nyttCenterpartiet

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Joakim Storck har varit kommunstyrelsens ordförande i Falun i sju år. Han hade redan tidigare beslutat sig för att inte ställa upp för omval till den posten i höst utan i stället satsa på regionpolitiken.

Men i helgen kom beskedet att han helt lämnar politiken efter höstens val. På sin Facebooksida skriver han:

”Jag tog väldigt illa vid mig av en del saker som skrevs och gjordes i samband med debatten om avgifter här i Falun för ett par veckor sedan”.

Kommunfullmäktige i Falun beslutade nyligen att införa avgifter för bland annat dem som bor en längre tid på kvinnofridsboende eller skyddat boende. Kritiken blev mycket hård från många håll och beslutet drogs tillbaka. Centerpartiet, som leder alliansstyret i Falun, skrev i ett pressmeddelande:

”Förslaget grundades i en strävan efter rättvis behandling av olika utsatta grupper. Men utifrån den senaste veckans reaktioner är det uppenbart att styrkan i det argumentet inte uppväger de negativa signaler som beslutet har sänt ut.”

Joakim Storck sitter kvar som kommunstyrelsens ordförande i cirka ett halvår. Därefter hoppar han av politiken för en annan karriär.

”De kommande åren kommer jag att göra något helt annat. Vad det blir vet jag ännu inte”, skriver han på Facebook.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev