söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Kommun håller flyktingboende hemligt

Publicerad: 15 mars 2022, 12:28

– Det räcker att det är en person på tusen som vill göra något dumt så är det kört, säger Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vårgårda har tagit fram boendeplatser för flyktingar från krigets Ukraina. Men var de finns hålls hemligt av säkerhetsskäl.

Ämnen i artikeln:

Kriget i UkrainaFlyktingmottagande

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Det rör sig om totalt 30 platser i en kommunal lokal där flyktingar från Ukraina ska få ett första boende i Sverige, rapporterar Alingsås Tidning. Men exakt vilken det rör sig om avslöjar inte kommunen.

– Med tanke på vad som har hänt tidigare när det kommit flyktingar tycker vi att det känns onödigt att gå ut med något innan de ens har kommit hit, säger Bengt Hilmersson (C), kommunstyrelsens ordförande till tidningen.

– Det räcker att det är en person på tusen som vill göra något dumt så är det kört, fortsätter han, tillägger han.

När flyktingarna väl är på plats kommer kommunen berätta var de bor. Bengt Hilmersson framhåller att det inte är tidigare händelser i just Vårgårda han syftar på utan saker som inträffat i andra kommuner.

Vårgårda har nu haft svårare att hitta lokaler än vid tidigare flyktingmottagande, men målet är ändå att successivt utöka antalet platser.

LÄS MER: Språket största utmaningen när skolor tar emot krigsbarnen

LÄS MER: Kommunerna jagar tillfälliga flyktingboenden - ”finansieringen får vi lösa senare”

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev