tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Kinas ambassad: ”organskörden” är en lögn

Påståendet att den kinesiska regeringen skördar organ från Falun Gong-anhängarna är en otäckt lögn, en bluff och en fars, skriver Folkrepubliken Kinas ambassadör i Sverige i en replik.

Publicerad: 8 augusti 2018, 03:05

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Etik

REPLIK. Dagens Samhället publicerade den 28:e juni en debattartikel ”Oetisk organhandel kräver en svensk lagstiftning”, som grundlöst anklagade den kinesiska regeringen för att ha ”länge tillåtit att organ skördas från dödsdömda fångar i samband med avrättningar”. Artikeln innehåller mycket av lögner och fördom mot Kina, bara för att svartmåla Kina. Det är oacceptabelt.

De kinesiska lagarna förbjuder organhandel, och ingen utlänning är tillåten att resa till Kina som turister för att få organtransplantationen. Och så tidigt som 1:a januari 2015 genomfördes ett totalförbjud i Kina mot att använda de avrättades organ för transplantation. Härom åren har Kina framgångsrikt omställt källor för organen för medicinska transplantationer. Antalet organdoneringar och utförda transplantationer stiger varje år. I den historiska statistiken, tills maj 2018, har det funnit totalt 17 600 organdoneringar efter dödfall, där 49 000 större organ donerats. På den 27:e International Congress of the Transplantation Society på 1 juli i år, berättade Jose Nunez, programledare för transplantation på WHO som är ansvarig för att inspektera världens organtransplantation, att det bara inte kan vara sant att Kina utför 60 000 till 100 000 organtransplantationer årligen, siffran är nästan lika stor för hela världens!

Falun-Gong, eller känd i Sverige som Falun-Dafa, är en helt antimänsklig, antivetenskaplig och antisamhällelig sekt. Deras påstående och anklagelse om ”den kinesiska regeringen skördar organ från Falun-Gong anhängarna” är en otäckt lögn, en bluff och en fars, fabricerade, dirigerade och skådespelade av Falun-Gong själv, bara för att smutskasta Kina och få till sig sympati av det internationella samfundet. Dessvärre uppmuntra Falun-Gong offentligt på sin egen media deras anhängare att förfalska. Till exempel, de publicerade flera artiklar, bl.a. en som heter ”Rekommendera fler kollegor i Fastlandskina att ta ansvar och erbjuda material för tortyrvisningar” där man skrev tydligt ”man kan be andra anhängare att modellera med vissa toryverktygliknande saker, och ta foto.” Den australiska världsberömda experten på organtransplantation, Dr. Campbell Fraser, sade också att Falun-Gongs påstående om organstölder är helt lögner med syfte att lura till sig sympatier och förverkliga sin dolda politiska agenda.

Vi hoppas hjärtligt att det svenska folket ta del i sanningen och inte bli lurad av Falun-Gong och dess anhängare. Den kinesiska ambassaden är villig att ta konstruktiva och uppriktiga dialoger om relevanta frågor med både tidningen och dess läsare.

Gui Congyou, Folkrepubliken Kinas ambassadör i Sverige

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Etik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev