Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Invandringen har lindrat arbetslösheten

Mångfald och mångkultur har både gett Sverige många kreativa småföretag och bidragit till att lindra arbetslösheten i den internationella lågkonjunkturen. Enfald ger däremot ett fattigt, trångsynt och kyligt samhälle, skriver fullmäktigeledamoten Adam Frändelid (V).

Publicerad: 20 januari 2014, 12:59

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

Arbetsmarknad

Sverige har en stolt tradition och historia av mångkultur och mångfald. Invandring gör Sverige rikare och har gjort att vi i dag lever mer kontinentalt där vi får influenser från andra länder. Det är viktigt att påpeka i den pågående integrationsdebatten.

Förutom att invandringen bidrar till nya möten mellan människor så utvecklar och berikar den landet på flera andra sätt. Konst, mat, musik är exempel på kulturområden som har berikat Sverige med hjälp av invandring, och som gör din och min vardag mer fylld av valmöjligheter och mångfald i samhällslivet.

I dag har vi en internationell lågkonjunktur. Men tack vare den historiska mångkulturella traditionen har vi ett rikt småföretagande som bidragit till att lindra arbetslösheten. Mångfalden har stimulerat fram många kreativa småföretag och därmed gett landet fler arbetstillfällen. Att integreras i ett samhälle kan vara komplext men när integrationen lyckas skapar det ett stort mervärde för såväl samhälle som individ.

Det är väldigt positivt att se att traditionen lever vidare i och med att Sverige solidariskt hjälper till att ta emot flyktingar som flytt från krig och förföljelse. Vi har fått nya tandläkare, hantverkare och företagare med invandrare som vi välkomnat till Sverige. Därmed utvecklas och stärks landet positivt vidare inför framtiden. Med hjälp av nya medmänniskors livserfarenheter och kompetenser stärker vi samhället som helhet. Mångfald och mångkultur berikar och utvecklar ett samhälle. Enfald ger ett fattigt, trångsynt och kyligt samhälle.

Låt oss därför värna, utveckla och stärka mångkultur och mångfald i Sverige.

Adam Frändelid, ledamot (V) i kommunfullmäktige Vänersborg

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

Arbetsmarknad

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev