onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Hot och vandalisering drabbade kommunalråd

Publicerad: 5 augusti 2021, 11:32

Muharrem Demirok (C), kommunalråd i Linköping har fått ta emot hat och hot efter ett twitterinlägg. Familjens bil har också blivit vandaliserad. Foto: Oskar Luren, Linköpings kommun, Peter Holgersson, Bildbyrån.

Kommunalrådet Muharrem Demirok (C) i Linköping har blivit hotad och fått sin bil vandaliserad efter ett twitterinlägg.

Ämnen i artikeln:

Hotet mot politikernaCenterpartietMuharrem Demirok Sociala medier

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Det var efter ett uttalande på Twitter som kommunalrådet Muharrem Demirok (C) i Linköping fick ta emot ett stort antal hotfulla kommentarer. I inlägget på Twitter skrev han enligt Östgöta Correspondenten att han tröttnat på ”äldre, privilegierade och, dare I say, vita män. De slänger ur sig påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta, sen blir de kränkta när man ifrågasätter eller rentav motbevisar deras ”perfekta” tes”.

Detta inlägg raderade sedan Muharrem Demirok från Twitter. På sin Facebooksida skriver han ”I ett svagt ögonblick så tappade jag humöret och släppte fram några ord i affekt. Ord som jag ganska snabbt insåg var slarvigt formulerade och som jag senare raderade”. 

I sitt Facebookinlägg berättar han vad som hände efteråt. Han skriver att han ”översköljts av hot” och att någon eller några också kommit till familjens hem och vandaliserat deras bil. Allt detta har polisanmälts och Muharrem Demirok har fått hjälp av kommunens säkerhetsavdelning. I inlägget skriver han att det är oacceptabelt att hoten även drabbat hans sambo och barn.

Till Östgöta Correspondenten säger Muharrem Demirok att händelserna ledde till att han lämnade Linköping med familjen under några dagar och att han inte vill kommentera det inträffade ytterligare. 

I inlägget på Facebook berättar han att det inte är första gången han drabbas av hot och hat. ”Under en tid har jag märkt av ett ständigt eskalerande hat. Detta har intensifierats senaste halvåret för att totalt brisera efter sommarens regeringskris. Nästan varje dag har jag haft ett mejl eller meddelande som osar av hat”, skriver Muharrem Demirok.

Läs mer: Dödshot mot kommunalråd: ”Det är ett hot mot demokratin” 

Läs mer: Mer än var fjärde kommuntopp utsatt för hot 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev