Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Hon tar över rodret på Dagens Samhälle

Publicerad: 16 mars 2016, 17:23

Anna Sönne, tf chefredaktör på Dagens Samhälle.

Foto: Henrik Montgomery

Anna Sönne är tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Samhälle sedan Mats Edman frånträdde för en dryg vecka sedan.


Ämnen i artikeln:

Medier

Hur känns det att vara chefredaktör för Dagens Samhälle?
— För en samhällsintresserad journalist är det förstås ett väldigt roligt uppdrag. Oberoende kvalitetsjournalistik och initierad samhällsdebatt för kvalificerade läsare – de som styr vår välfärd. Det kan inte bli mer spännande, och faktiskt viktigt, tycker jag.

Vad har du gjort tidigare? 
— Sedan 2,5 år tillbaka är jag digitalchef och ansvarig för debattsajten och Dagens Samhälles opinionsmaterial. Tidigare har jag arbetat 13 år på affärstidningen Dagens Industri, bland annat som redaktionschef på di.se och nyhetschef på tidningen.

Kommer man att märka att det är ny ledning?
— Troligtvis inte så mycket alls. Det är fortsatt fullt fokus på det dagliga journalistiska arbetet. Dagens Samhälle har en väl inarbetad redaktion, med uppemot 20 erfarna journalister som tillsammans har många års erfarenhet av att följa lokal- och regionalpolitiken och verksamheten i kommuner, landsting och regioner.

Vad kommer du att satsa på?
— I den alltmer komplexa och föränderliga omvärld som våra läsare verkar i tror jag att det Dagens Samhälle erbjuder, oberoende och faktabaserad kvalitetsjournalistik, fyller en viktigare funktion än någonsin. På lång sikt har vi förstås idéer kring hur vi vill utveckla och vässa produkten, inte minst digitalt. Vi vill bli ett ännu bättre stöd och än mer oumbärliga för beslutsfattare på den offentliga marknaden.

Vad är unikt med Dagens Samhälle?
— Vi har en väldigt bra affärsidé med en tydlig läsar- och annonsörsmålgrupp och vi fyller ett behov. Det förklarar att vi gjorde rekordresultat 2015, vilket är extra kul på en mediemarknad som är under stark strukturell press och förändring.

Rekryteringen av en ny chefredaktör har inletts.

Calle Ericsson

Ämnen i artikeln:

Medier

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev