onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Granskning efter misstänkt ersättningsfusk klar – politikerna sköter sig

Publicerad: 12 januari 2022, 09:22

Per-Ola Mattsson är nöjd med resultatet av Karlshamns granskning av politikernas ersättningar.

När Karlshamns kommun upptäckte att en politiker försökt fuska sig till pengar beslutade man sig för att granska alla förtroendevalda. Kommunstyrelsens ordförande är nöjd med resultatet.

Ämnen i artikeln:

Förtroendevalda

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


I höstas polisanmälde Karlshamns kommun en förtroendevald som man misstänkte hade försökt lura till sig cirka 60 000 kronor. Detta sedan man i en stickprovskontroll upptäckt att personen förfalskat ett intyg från sin arbetsgivare för att få ersättning för förlorad arbetsinkomst. 

Kommunstyrelsen beslutade på grund av det att granska samtliga förtroendevalda genom att kräva att de lämnade in intyg från arbetsgivaren om att de fått löneavdrag när de deltagit i möten. Totalt rör det sig om ett hundratal ledamöter i fullmäktige, nämnder och styrelser.

En av de förtroendevalda har inte inkommit i tid med ett intyg, vilket innebär att kommunen kommer att begära tillbaka 800 kronor. I övrigt hittades inga fel. 

– Jag är glad att utfallet är så bra. Vi har ett fall där intyget inte kommit in. Den person det gäller har varit på mötet det handlar om och säkert också förlorat inkomst eftersom det i det här fallet är kommunen som är arbetsgivaren. Men eftersom personen inte har lämnat något intyg kräver vi tillbaka de pengarna, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S).

LÄS MER: Alla politiker granskas efter misstänkt fusk. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev