Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Fusk ska utredas efter M-stämma

Publicerad: 7 februari 2022, 10:43

Lars Püss, ordförande för Moderaterna i Halland, har nåtts av uppgifter om fusk.

Foto: Riksdagen, BERTIL ERICSON / TT

När medlemmarna fick vara med och rösta blev det stora förändringar på den föreslagna valsedeln för Moderaterna i Halmstad. Nu ska uppgifter om fusk utredas.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Redan i fjol meddelade Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, att han inte ställer upp för omval i höst. 

Nyligen föreslog partiets nomineringskommitté Anna Fallkvist, i dag ordförande för miljönämnden, som etta på partiets lista inför kommunvalet och därmed tilltänkt efterträdare till Jonas Bergman.

Men på Halmstadmoderaternas nomineringsstämma i helgen fick även medlemmar vara med och rösta och då blev det stora omkastningar, inte minst i toppen av listan.

Anna Fallkvist petades till andraplatsen. I topp hamnade i stället Niclas Jansson, som enligt nomineringskommitténs förslag var placerad på åttonde plats, rapporterar Hallandsposten. Han har i dag inte plats i kommunfullmäktige.

Hallands-Posten var också först med att rapportera att Lars Püss, riksdagsledamot och ordförande för Moderaterna i Halland, nåtts av uppgifter om att det kan ha förekommit någon form av fusk inför stämman. Det hela ska utredas, men Lars Püss vill inte gå in närmare på vad det kan röra sig om.

– Det är både vår rättighet, men framför allt skyldighet, att granska den här typen av frågor, säger han till tidningen.

Den nya listettan Niclas Jansson säger till SVT Halland att han ser det som osannolikt att det skulle ha förekommit fusk.

– Nu måste vi samlas som ett lag och gå framåt tillsammans, säger han.

 

Johan Delby

Reporter

jd@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev