söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Fler läser Dagens Samhälle

Publicerad: 14 september 2017, 14:34

”Det är naturligtvis fantastiskt roligt att se att vårt läsande bara ökar” säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd. Foto: Rickard Kilström

Dagens Samhälle fortsätter att öka räckvidden enligt Orvesto Näringsliv. Under 2017 har antalet läsare ökat med 7 procent till 60 000 totalt.


Orvesto Näringsliv 2017 visar den yrkesarbetande befolkningens mediekonsumtion. Förra året gjordes undersökningen om och räckvidden inkluderar nu även antalet e-tidningsläsare. Det ledde till att antalet läsare gick upp för de flesta titlarna.

Som ett kvitto på Dagens Samhälles kvalitetsjournalistik ökade antalet läsare med 7 procent till 60 000 totalt.

— Det är naturligtvis fantastiskt roligt att se att vårt läsande bara ökar. Jag är övertygad om att det är vår fortsatta satsning på unik originaljournalistik som ger avtryck i vårt läsande, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

— Dagens Samhälle är på många sätt en unik tidning, vi bevakar kontinuerligt Sveriges alla kommuner och landsting och gör det utifrån våra läsares perspektiv, det är det ingen annan som gör. Vår satsning på kvalitet och researchtung journalistik sticker allt mer ut i medielandskapet, det är klart att läsarna upptäcker det, säger Olov Carlsson.

Ofta går räckviddssiffror nedåt, men inte Orvesto Näringsliv. Tvärtemot ökar antalet läsare för majoriteten av titlarna.

— Jag noterar ju att det är flera av våra kollegor på affärspress- och specialtidningssidan som ökar sin läsning. Jag tror att det är ett tecken på att läsarna söker allt mer specialiserad information och journalistik. De vet att de kan få unika värden hos oss.

I årets undersökning, som genomfördes mellan mars och juni 2017, har 13 710 personer deltagit.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev