Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Edmans krönikor skadar Dagens Samhälles trovärdighet

Den journalistik och de politiskt färgade åsikter som Mats Edman framför i sina krönikor på sista sidan i Dagens Samhälle skadar tidningens trovärdighet, skriver Jan Carle i sin egenskap av en av tidningens läsare.

Publicerad: 30 mars 2012, 11:53

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


I Dagens samhälle nr 8 ägnar sig chefredaktören Mats Edman åt en oförblommerad hyllning åt den nya socialdemokratiska partiledningen. Den ekonomisk-politiska talespersonen Magdalena Andersson uppges ha en ”äkta vinnarskalle”, från sin tid som simmerska antyds det, och i övrigt försedd med all tänkbar utbildning och erfarenhet som ger henne möjlighet, enligt Edman, att ge den ”förnöjde estradören Anders Borg” en match på finansarenan. Pär Nuder (S) ansåg enligt Edman att utnämningen av Andersson var ”ett genidrag av Stefan Löfven”.

Nu blir det istället fråga om realpolitik som i kommunpolitiken där man ofta lägger ”de ideologiska flosklerna” åt sidan och försöker lösa problemen över gränserna. Därtill kommer att den nya (S)-ledningen gillar ”näringsliv, akademi, forskning, riskkapital, skäliga skatter” samt ökad sysselsättning. Kort sagt allt som någon väljare kan efterfråga, allt enligt Edman.

Det står naturligtvis också journalister fritt att ha vilken politisk uppfattning de vill och propagera för den. Men Mats Edman är chefredaktör för Dagens Samhälle som ges ut av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), som omfattar alla politiska åsikter utan att sätta någon före den andra.

En chefredaktör uppfattas, vare sig han eller hon vill det eller ej, som tidningens ansikte utåt. Han eller hon är i mångt och mycket själva tidningen. Jag vet inte vilket avtal Edman har med tidningsägaren, men om det avtalet medger den journalistik som redovisats ovan är det, anser jag, mycket olyckligt och till stor nackdel för tidningens fortsatta trovärdighet.

Jan Carle, Ordförande (M), Kommunrevisionen Nyköping

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev