tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Döda katter i frys filmades under inbrott – ledde till hot mot kommunanställda

Publicerad: 13 maj 2022, 13:58

Ladan i Asarum där de döda katterna förvarades. Frysboxen i lokalen har stängts av och kommunen ska ta fram rutiner för hantering av påkörda djur.

Foto: Karlshamns kommun

Inbrottstjuvar i Karlshamn filmade när döda katter plockades upp ur kommunens frys och lades att tina. Händelsen ledde till hot och personangrepp mot kommunanställda.

Ämnen i artikeln:

Djurskydd

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Förra helgen bröt sig någon in i en lada där Karlshamns kommun förvarar döda katter i en frysbox. Under inbrottet togs djuren ur frysen och lades på olika platser i lokalen, det hela filmades och spreds på sociala medier där det väckte starka reaktioner, rapporterar BLT. Enligt SVT Blekinges reporter är bilderna ”väldigt makabra”.

Kommunen skrev i ett pressmeddelande att det rörde sig om påkörda djur och informerade om händelsen på Facebook, men tvingades stänga kommentarsfältet och senare ta bort inlägget på grund av hot och personangrepp mot personal.

Karlshamn förklarade på torsdagen att de döda katterna ska chipkollas i syfte att hitta ägarna och sedan ska djuren kremeras. I ett nytt pressmeddelande förtydligas att det även rör sig om katter som skyddsjägare avlivat på uppdrag av polis och länsstyrelse, i vissa fall för tio år sedan. Kommunen skriver att den arbetar för att snabbt få fram rutiner för hur påkörda djur ska hanteras: ”Vi förstår att många, framför allt kattägare, är frustrerade, besvikna och arga. Vi är mycket ledsna för hur det hela skötts hittills. Men ingen i vår personal har gjort nånting av illvilja. Och ingen försöker dölja någonting.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev