Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Demokraternas ledare misstänkt för brott

Publicerad: 13 april 2022, 11:37

Martin Wannholt, ledare för lokalpartiet Demokraterna i Göteborg.

Foto: MATHIAS BERGELD

Martin Wannholt, ledare för lokalpartiet Demokraterna i Göteborg, har delgivits misstanke om brott. Han nekar till anklagelserna.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaGöteborg

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Martin Wannholt är grundare av partiet Demokraterna, som i kommunvalet i Göteborg 2018 blev näst största parti med 17 procent av rösterna.

Göteborgs-Posten rapporterar nu att han förhörts och delgivits misstanke om ekonomisk brottslighet. Bakgrunden är att han köpt mark i Brasilien för att plantera teak. GP skriver att anklagelserna mot honom bland annat handlar om att personer som driver teakplantagerna hävdar att Martin Wannholt ska ha tagit emot pengar från investerare utan att föra över dem till företaget. En utredning ledd av åklagare har pågått sedan i höstas.

LÄS MER: Kommunalråd anklagas för förskingring

Dagens Samhälle har utan resultat sökt Martin Wannholt för en kommentar. Det är dock klart att han nekar till att det ska ha förekommit några oegentligheter. 

”Vi har legat på åklagaren under lång tid. Ärendet har tyvärr inte varit prioriterat. Nu har vi äntligen fått möjlighet att lägga fakta på bordet till anmälan; inte en krona har hanterats fel”, skriver han i ett sms till GP.

Demokraterna bildades framför allt med motståndet mot Västlänken som sin profilfråga. Valet 2018 var partiets första.

LÄS MER: Så blev de valets stora segrare i Göteborg

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev