Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Dagens Samhälle är en fristående tidning

Jag är inget politiskt språkrör för vare sig den ena eller andra sidan, och Dagens Samhälle är inte en del av SKL:s externa kommunikation, replikerar Mats Edman.

Publicerad: 30 mars 2012, 11:53

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Att Jan Carle (M) i ett inlägg beskriver mig som en propagandist för (S) är smickrande, särskilt eftersom många socialdemokrater anklagat mig för att vara (M)-lakej. Men så är det i den svenska debatten; man sorterar alla utifrån sina egna förutfattade meningar och begriper sig inte på dem som kan tänka fritt utan instruktion.

Jag ägnar mig inte åt partipolitik. I min krönika i nr 8 konstaterade jag det helt uppenbara att (S) fått ett ledarteam som kan utmana alliansen. Att så tycks vara fallet har säkert även Jan Carle noterat på sistone.

Dagens Samhälle ägs av SKL Företag AB. Vår roll är inte att vara ett språkrör för vare sig den ena eller andra sidan. Organisationen SKL:s åsikter framförs av dess vd Håkan Sörman, styrelseordföranden Anders Knape eller någon annan som har mandat att representera SKL i debatten.

Tidningens uppdrag är att, på marknadsmässiga villkor, spegla den offentligt finansierade sektorns verksamhet, oavsett vem som utför jobbet. Dagens Samhälle är till 60 procent finansierad av annonsörer och till 40 procent av betalande prenumeranter. Tidningen får inga bidrag från vare sig SKL eller någon annan. Däremot levererar vi vinsterna till vår ägare.

Dagens Samhälle är inte en del av SKL:s externa kommunikation. Vi sitter på annan plats och har en medvetet oberoende ställning för att inte uppfattas som ”husbondens röst”. Personliga åsikter som framförs av debattörer, krönikörer samt redaktörer för Dagens Samhälle är skribenternas och ingen annans. Av just det skälet har vi ingen ledarsida i tidningen.

Uppdraget är att störa, beröra och stimulera till eftertanke och debatt. Vill man bli läst får man sticka ut hakan ibland. Väl medveten om att det är där man också får smällen.

Mats Edman, chefredaktör Dagens Samhälle

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev