fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Borgholm ställer in KF – litar inte på tekniken

Publicerad: 17 januari 2022, 12:25

Borgholms kommunfullmäktige har för många ledamöter för att riskfritt genomföra sammanträden digitalt, enligt Eva-Lena Israelsson (S). Foto: Stina Stjernkvist/TT

Borgholms kommunfullmäktige i dag, måndag, ställs in. Politikerna är oroliga över smittspridningen och anser att ledamöterna är för många för ett digitalt sammanträde.

Ämnen i artikeln:

Digitalt fullmäktigeIt

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Kommunfullmäktiges ordförande Eva-Lena Israelsson (S) säger till Ölandsbladet att det inte finns några ”jätteviktiga eller akuta” ärenden på dagordningen och att måndagens sammanträde därför ställs in. Hon litar inte på att tekniken tillåter att de 35 ledamöterna genomför mötet digitalt utan problem.

– Man måste kunna se alla 35 på bild och ljudet ska fungera, om något klickar kan någon överklaga med risk för att hela mötet ogiltigförklaras. Då är det bättre att skjuta på hela mötet till februari i stället, säger Eva-Lena Israelsson till tidningen.

Borgholm har tidigare under pandemin haft digitala möten med 22 ledamöter. Det tilläts efter efter en partiöverskridande överenskommelse som nu löpt ut. Ikväll ska fullmäktiges presidium och partiernas gruppledare besluta om överenskommelsen ska förlängas.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev