Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Bladh in Zito vägrar timeout: ”Jag har stöd av SD riks”

Publicerad: 21 juni 2022, 08:06

På måndagens kommunfullmäktige krävdes kommunstyrelsens ordförande på svar.

Foto: Emil Langvad

Cecilia Bladh in Zito (SD) svarade på oppositionens kritik i går, måndag, när kommunfullmäktige i Hörby sammanträdde. Ingen timeout, var beskedet.


Ämnen i artikeln:

PolitikerSverigedemokraterna

– Jag har stöd av både SD Hörby och SD riks. Jag kommer aldrig att svara på frågor om mitt privatliv i denna församling. Särskilt inte om saker som skett före min tid som kommunstyrelsens ordförande, sa Hörbys kommunstyrelseordförande Cecilia Bladh in Zito på fullmäktigemötet i går, rapporterar SVT Nyheter Skåne. 

Bladh in Zito har stått i fokus sedan Aftonbladet publicerade uppgifter om att hon uppges ha betalat svarta löner till arbetskraften vid en husrenovering. 

På fullmäktigemötet uppmanade både Socialdemokraterna och Moderaterna henne att ge sin version av frågan. Båda partierna har tidigare krävt att hon tar en timeout, och Socialdemokraterna har även ställt krav på hennes avgång. Moderaterna meddelade i förra veckan att de lämnar samarbetet med SD.

Cecilia Bladh in Zito har tidigare uppgett att det var hennes exman som skötte betalningarna och att hon inte haft insyn i hanteringen. Hon svarade inte på medias frågor efter fullmäktigemötet i går, enligt SVT. 

Dagens Samhälle har tidigare sökt Cecilia Bladh in Zito utan att få svar.

LÄS MER: SD om M:s avhopp: Inget att hetsa upp sig för

Åsa Nilsson

Reporter

an@dagenssamhalle.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev