Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Även Malmö tillåter hemleverans av alkohol

Publicerad: 19 november 2020, 14:50

Serveringen möjliggörs genom serveringstillstånd för cateringverksamhet för slutna sällskap, uppger Sydsvenskan.

Foto: Mostphotos

Restauranger med utkörning av mat ska också få leverera alkohol. Det har Malmö stad beslutat.


I april i år började både Växjö och Nacka tillåta restauranger att leverera alkohol tillsammans med hämtmaten i form av så kallad mikrocatering.

Nu blir det möjligt även i Malmö.

Arbetsmarknads- och socialnämnden sa i dag ja till ett initiativ från Moderaterna och Centern som gör det möjligt att tillåta restauranger att tillsammans med mat också kunna köra hem alkoholhaltiga drycker till kundernas privata adresser.

Moderaterna och Centerpartiet fick stöd av Sverigedemokraterna och Liberalerna. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade nej.

– Jag är mycket glad över detta. Malmöborna har visat ett stort engagemang för sina favoritrestauranger och för att de ska överleva krisen. Nu kommer Malmöborna att kunna hjälpa till ytterligare, säger nämndens andra vice ordförande Helena Nanne (M) till Sydsvenskan.

Till tidningen säger nämndsordföranden och kommunalrådet Sedat Arif (S) det borde utretts om beslutet var lagligt. Nu går saken vidare till kommunens tillståndsenhet.

I Växjö, där tillståndet började användas på det här sättet i våras, fungerade systemet, enligt Beernews, att vinbaren som fick det första tillståndet automatiskt skickade ett mejl till kommunens handläggare när de fick en cateringbokning. Sedan svarade tillståndsenheten på mejlet varpå tillståndshavaren kunde göra sin levererans om de fick ett godkännande.

Erik Pettersson

Reporter

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev