Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Arbetsmiljön i vården är ditt ansvar Peter Carpelan

Invånarna i Stockholm är trötta på att höra att problemen i sjukvården alltid är någon annans fel än landstingsmoderaterna som styrt landstinget i tolv år. Det är inte brist på sjuksköterskor som är problemet i Stockholm i dag – det är bristen på en bra personalpolitik, konstaterar Jens Sjöström (S), oppositionslandstingsråd SLL och Susanne Nordling (MP), oppositionslandstingsråd SLL i en replik.

Publicerad: 25 januari 2018, 11:13

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

S och MP vill lösa personalkrisen genom att bland annat förbättra arbetsmiljön och öka inflytandet för vårdpersonalen.

Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

PersonalbristSjuksköterskorArbetsmiljö

Vi vill ta vårt ansvar i Stockholms läns landsting efter valet i höst. Vår lösning är löneutveckling efter kompetens och erfarenhet, bättre arbetsmiljö och hälsosam schemaläggning med möjlighet till arbetstidsförkortning, inflytande för vårdpersonal och rätt till fortbildning.

Landstingsrådet Peter Carpelan (M) slår in öppna dörrar när han angriper regeringen. Utbildningsplatserna har ökat kraftigt med nuvarande regering. Det innebär nationellt 1 600 fler platser på sjuksköterskeutbildningen och 440 fler platser på läkarutbildningen. I Stockholms län kommer nyexaminerade sjuksköterskor nästan fördubblas de närmaste åren. Specialistsjuksköterskeutbildningen ökar med 600 platser. Stockholm har dessutom fått 50 miljoner till betald specialistutbildning för sjuksköterskor.

Landstingsmoderaterna har konsekvent vägrat kräva att privata vårdgivare utbildar studenter. Resultatet är rekordlånga väntetider för läkare att göra sin allmäntjänstgöring och en brist på 450 allmänläkare i länet.

Det är dags för ett maktskifte nu!

Jens Sjöström, oppositionslandstingsråd (S) i Stockholms läns landsting

Susanne Nordling, oppositionslandstingsråd (MP) Stockholms läns landsting

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev