onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Anders Knape sitter kvar på uppdrag

Publicerad: 28 juni 2022, 08:38

Anders Knape har inte avsagt sig platsen i kommunfullmäktige i Karlstad och har även kvar flera europeiska uppdrag. Foto: Hans Alm / SKR, Mostphotos

Trots sexköpsutredningen sitter Anders Knape kvar i kommunfullmäktige och på flera europeiska uppdrag. Enligt Moderaterna har han tagit timeout, men kan komma tillbaka om misstankarna avskrivs.

Ämnen i artikeln:

Knape hoppar av – misstänkt för sexköpSKREUModeraterna

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


I motsats till vad som tidigare uppgetts sitter Anders Knape (M) kvar på flera politiska uppdrag, rapporterar P4 Värmland. Han är fortfarande ledamot i kommunfullmäktige i Karlstad och sitter kvar i Europarådets kongress för lokala och regionala myndigheter samt i EU:s regionkommitté.

– Det är en otydlighet, jag hade tolkat det som att han avgått från alla uppdrag. Men så var inte fallet utan det handlar om en politisk timeout som innebär att han inte deltar i arbetet, säger Håkan Axelsson, ordförande för Moderaterna i Värmland till P4 Värmland. 

Han öppnar för att Anders Knape kan komma tillbaka till politiskt arbete om misstankarna om sexköp avskrivs. Själv hävdar Knape att han är oskyldig. 

– Det är väl bra för demokratin om det visar sig att det var en felaktig anmälan, säger Håkan Axelsson till radiokanalen. 

I samband med misstankarna lämnade Anders Knape uppdraget som ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Moderaternas valberedning arbetar just nu med att utse en efterträdare. 

LÄS MER: SKR:s tillfälliga ordförande: ”Jag har fullt förtroende för Knape”

LÄS MER: Micko om turbulensen på SKR: ”Allt som är negativt påverkar på något sätt” 

LÄS MER: Knapes avgång en chock för kommunalrådet

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev