fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Demokrati

Anders Knape kandiderar i valet – undviker rampljuset

Publicerad: 16 augusti 2022, 07:58

”Jag har för närvarande ingen kommentar”, skrev Anders Knape i ett sms till Dagens Samhälle när misstankarna mot honom lades ner.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Anders Knape står högt upp på Moderaternas kommunlista i Karlstad. Han friades i juni från misstankar om sexköp men har fortfarande inte uttalat sig om händelsen och undviker media. Det är bara att respektera det, tycker partiet.

Ämnen i artikeln:

Val 2022Moderaterna

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Beskedet om att Anders Knape, då ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), misstänktes för sexbrott kom som en chock för Moderaterna i Karlstad, där han var ordförande i kommunfullmäktige.

Anders Knape nekade hela tiden till brott. Han friades från misstankarna i slutet av juni och har sedan dess hållit sig borta från rampljuset. Han står som nummer åtta på Moderaternas lista till kommunvalet i Karlstad men vill inte prata med media, rapporterar NWT som sökt honom upprepade gånger under sommaren.

M:s ordförande i Karlstad Magnus Resare vill inte kommentera tystnaden. Han säger till tidningen att det kan ”finnas hundra anledningar till det”.

– Han har sagt att han inte vill göra någon intervju för närvarande runt de här händelserna. Vi får bara respektera det, säger Håkan Axelsson, ordförande för Moderaterna i Värmland, till NWT.

Moderaterna har tolv mandat i Karlstads kommunfullmäktige och styr kommunen tillsammans med C, L, KD och MP.

DS har sökt Anders Knape och Magnus Resare.

LÄS MER:

S-topp: ”SKR behöver fundera på transparensen”

Ledarnas ordförande: ”Politiker slänger chefer framför bussen för att visa handlingskraft”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev